Seattle ukončilo série Bostonu, P.K. Subbana oslavovali v Montreale

P.K. Subban v drese Montrealu Canadiens.
P.K. Subban v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Twitter Habs Fan TV)
TASR|13. jan 2023 o 11:38

P.K. Subban ukončil kariéru v septembri minulého roka.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu Bruins prvýkrát v prebiehajúcej sezóne NHL neskórovali ani raz a premiérovo vyšli na domácom ľade bodovo naprázdno. Ich úspešné série ukončili hráči Seattlu, ktorí v TD Garden vyhrali 3:0.

Boston je s 10-bodovým náskokom jasne na čele profiligy a doteraz bodoval vo všetkých 22 domácich zápasoch od štartu nového ročníka.

Seattle v novom roku stále bez prehry

Spolu s uplynulou sezónou neprehral na vlastnom štadióne v riadnom hracom čase až 29 duelov, naposledy sa tak stalo ešte 14. apríla minulého roka s Ottawou (2:3).

Aj proti Seattlu boli Bruins favoritmi, no stroskotali na brankárovi Martinovi Jonesovi. Ten zneškodnil všetkých 27 striel súpera a pripísal si tretie čisté konto v sezóne, druhé za sebou. Najmä vďaka nemu Kraken vyrovnali klubový rekord, keď vyhrali siedmykrát za sebou.

"Samozrejme, že v Bostone je veľmi ťažké vyhrať. My sme to dokázali a chlapci môžu byť na seba hrdí. Urobili sme všetky tie potrebné detaily, aby sme vyhrali. V správnom čase sme im dali góly a výborne nám zachytal brankár," uviedol pre portál nhl.com kouč hostí Dave Hakstol.

Skóre v prospech Seattlu otvoril v ôsmej minúte Brandon Tanev, pred druhou prestávkou zvýšil Eeli Tolvanen a triumf spečatil gólom do prázdnej bránky v čase 58:10 Jaden Schwartz. "Užívame si, že sa nám darí.

Sme partia, ktorá drží spolu a vracia sa nám to v podobe víťazstiev," vyhlásil útočník Jordan Eberle, ktorého tím je piaty v Západnej konferencii a má nakročené k postupu do vyraďovačky. Kraken prehrali naposledy na Silvestra minulého roka doma s Edmontonom.

Rozlúčka P.K. Subbana

Pred duelom Montrealu s Nashvillom (4:3) si v Bell Centre uctili bývalého hráča Canadiens P.K. Subbana, ktorý pred štyrmi mesiacmi oznámil koniec kariéry. V Montreale pôsobil sedem sezón v rokoch 2009 až 2016 a v kanadskom tíme zanechal silnú stopu.

P.K. Subban a jeho rozlúčka s Bell Centre

"Vždy, keď som si obliekol slávny dres Canadiens, som chcel hrať s vášňou. S rovnakou vášňou, akú každý večer prinášate vy na tento štadión," odkázal 33-ročný P.K. Subban fanúšikom Montrealu, ktorí ho v hale nadšene privítali mohutným skandovaním "P-K, P-K, P-K!".

Montreal draftoval P.K. Subbana zo 43. miesta v roku 2007, v drese Canadiens získal v roku 2013 Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu profiligy. V júni 2016 ho Canadiens vymenili do Nashvillu za Sheu Webera a kariéru potom ukončil v drese New Jersey.

V roku 2017 si v drese "predátorov" zahral vo finále Stanleyho pohára, s Kanadou sa stal olympijským šampiónom 2014 v Soči a dvakrát vybojoval zlato na juniorských MS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Seattle ukončilo série Bostonu, P.K. Subbana oslavovali v Montreale