V lete sa vybral zámorskou cestou, na MS prichádza v skvelej forme

Samuel Honzek.
Samuel Honzek. (Autor: TASR)
SITA|19. dec 2022 o 15:50

Od Samuela Honzeka sa očakávajú góly a body.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Samuel Honzek odštartoval zámorskú kariéru vo veľkom štýle, v prvých 31 zápasoch za tím Vancouver Giants z kanadskej juniorskej WHL nazbieral 43 bodov za 17 gólov a 26 asistencií.

Osemnásťročný center by mal patriť medzi opory slovenskej reprezentácie do 20 rokov na blížiacich sa MS. V nedeľňajšom prípravnom dueli proti Nemcom (0:5) ešte nehral, ale vo štvrtok proti Kanaďanom by už mal nastúpiť.

"Som rád, že mi to v klube ide veľmi dobre. Pomohla mi jedna sezóna v slovenskej extralige, ale aj letné majstrovstvá sveta juniorov v Edmontone.

Dodalo mi to dostatok skúsenosti a takisto je to aj dôsledok tvrdej práce," vysvetlil trenčiansky rodák svoju produktivitu pre web hockeyslovakia.sk.

Je nielen najproduktívnejší hráč Giants, ale aj najlepší strelec, nahrávač a má na konte najviac plusových bodov v tíme. V lete sa údajne rozhodoval medzi WHL a materským klubom HK Dukla Trenčín.

Samuel Honzek v drese HK Dukla Trenčín.
Samuel Honzek v drese HK Dukla Trenčín. (Autor: Facebook HK Dukla Trenčín)

"Obe strany mi mohli ponúknuť to, čo som potreboval. Prediskutoval som to s rodičmi, agentom aj s ľuďmi z Dukly Trenčín. Bolo to náročné rozhodnutie, ale zavážil fakt, že aktuálny ročník je pre mňa draftový.

Chcel som vyskúšať niečo nové. Zvolil som si Kanadu a tento krok mi vychádza," uviedol Honzek, ktorý v minulej sezóne odohral za "vojakov" 49 duelov základnej časti so ziskom 14 bodov (10+4) a v štyroch zápasoch play-off nebodoval.

Honzek si uvedomuje, že sa od neho na MSJ 2023 veľa očakáva.

"Určite to cítim, ale snažím sa to nevnímať a byť stále nohami na zemi. V reprezentácii pôjdu body bokom. Prvoradé je prijať akúkoľvek rolu v tíme a pomôcť mužstvu, aby sme mali úspešný šampionát.

Odohráme kvalitné prípravné zápasy. Určite odhalia naše slabiny, ktoré budeme môcť doladiť do začiatku šampionátu, aby sme boli stopercentne pripravení," dodal strieborný medailista z vlaňajšieho Hlinka Gretzky Cupu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V lete sa vybral zámorskou cestou, na MS prichádza v skvelej forme