Černák prišiel o spoluhráča z obrannej dvojice. Tampa ho vymenila

Ryan McDonagh v drese Tampy Bay Lightning.
Ryan McDonagh v drese Tampy Bay Lightning. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|3. júl 2022 o 21:55

Ryan McDonagh posilní Nashville Predators.

TAMPA BAY, NASHVILLE. Tampa Bay Lightning vymenili obrancu Ryana McDonagha do Nashvillu Predators za Phillipea Myersa a Granta Mismasha.

"Ryan McDonagh je jeden z najlepších obrancov v NHL, je nesebecký hráč a skvelý líder," hovoril o ňom manažér Tampy Julien BriseBois. "Ďakujem mu za všetko, čo pre nás urobil vrátane spolupráce, ktorá uľahčila umožnenie tejto výmeny."

McDonagh musel s výmenou súhlasiť, keďže má v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti. Jeho kontrakt bude platiť ešte štyri roky, do konca sezóny 2025/26. Ročne v platovom strope zaberá 6,75 miliónov dolárov.

"Ryan McDonagh je tímový hráč, ktorý prinesie skúsenosti a líderstvo," hodnotil príchod zadáka generálny manažér Nashvillu David Poile. "So schopnosťou hrať v každej situácii okamžite posilní naše defenzívne rady."

McDonagh je 33-ročný americký obranca, ktorý v NHL odohral už 783 zápasov. Dvakrát vyhral Stanley Cup, hral za Tampu a New York Rangers, kde bol aj kapitánom.

V ročníku 2021/22 mal v 71 zápasoch 26 bodov. Z celého tímu odohral najviac času v oslabeniach. Najčastejšie hral s Erikom Černákom, s ktorým tvoril obrannú dvojicu. V základnej časti spolu odohrali viac ako 563 minút.

Počas play off došiel s Tampou do finále Stanley Cupu, vo vyraďovacej časti bol s 69 zblokovanými strelami lídrom spomedzi všetkých hráčov.

Tampa Bay získa vďaka tejto výmene 4,2 miliónov dolárov v platovom strope. Zmluva skončí viacerým hráčom. 13. júla sa voľnými hráčmi môžu stať Ondřej Palát, Riley Nash a Jan Rutta.

Tampa získala obrancu Philippea Myersa. Dvadsaťpäťročný Kanaďan v NHL odohral 142 zápasov so ziskom 33 bodov. Obranca nastupoval za Philadelphiu a Nashville.

Za Preds odohral v minulej sezóne 27 stretnutí. Strelil gól a pridal tri asistencie.

Myers má špecifický kontrakt, ktorý by Tampe umožnil vykúpiť ho so zmluvy s tým, že by v budúcom roku nič nestratili, práveže naopak, získali by 616 666 dolárov. O rok na to by stratili 633 334 dolárov.

Manažér BriseBois ale povedal, že vykúpenie zo zmluvy nechystajú:

"Chceme s ním pracovať. Páčil sa nám, ešte keď bol junior. Skutočne sa nám páči to, čo prináša a aj to, ako hral vo Philadelphii," dodal.

Myers má zmluvu, ktorá v platovom strope zaberie 2,55 miliónov ešte ďalšiu sezónu.

Útočník Grant Mismash stále čaká na svoj debut v NHL. Dvadsaťtriročného Američana si Nashville vybral na 61. mieste v roku 2017.

V predošlej sezóne pôsobil v tíme Milwaukee Admirals v AHL. V 57 zápasoch mal dvanásť bodov.

Mismash má pred sebou ešte jeden rok v rámci nováčikovského kontraktu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák prišiel o spoluhráča z obrannej dvojice. Tampa ho vymenila