Bol kapitánom desať rokov. Hviezda Anaheimu po sezóne ukončí kariéru

Kapitán zámorského hokejového klubu NHL Anaheim Ducks Ryan Getzlaf.
Kapitán zámorského hokejového klubu NHL Anaheim Ducks Ryan Getzlaf. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. apr 2022 o 18:55

Desať sezón bol kapitánom tímu.

ANAHEIM. Ryan Getzlaf po sezóne 2021/22 ukončí hráčsku kariéru. Potvrdil to prostredníctvom webových stránok Anaheimu Ducks.

"Bolo mi cťou hrať v NHL a stráviť celú profesionálnu kariéru v jednej organizácii," povedal Getzlaf. "Nič z toho by nebolo možné bez mojej rodiny, ktorá mi na každom kroku ponúkala neochvejnú lásku a podporu.

Ďakujem našim majiteľom Henrymu a Susan Samueliovcom za to, že vedú organizáciu, ktorej cieľom je dosahovať úspechy na ľade, ale predovšetkým pozitívne ovplyvňovať našu komunitu a ľudí v núdzi."

Getzlaf prišiel do NHL po výluke. Jeho prvou sezónou bol ročník 2005/06 a už v druhom sa radoval zo svojho jediného Stanley Cupu. Desať sezón bol kapitánom mužstva.

Celkovo v NHL odohral 1150 zápasov, strelil 282 gólov a pridal 713 asistencií. V počte zápasov, asistencií i bodov (1013) je historickým lídrom Anaheimu.

"Gratulujeme, Ryan. Bol si naším lídrom, našou dušou a kapitánom a zanechal si nezmazateľnú stopu v našom klube, na ktorú fanúšikovia Ducks na celom svete nikdy nezabudnú," odkazujú mu majitelia organizácie, manželia Samueliovci.

Rodák z kanadskej Reginy v NHL nezískal žiadne individuálne trofeje. Darilo sa mu však na medzinárodnej scéne. Zlato má z olympiády, svetového pohára a majstrovstiev sveta do 20 a 18 rokov. Na seniorských majstrovstvách sveta skončil najlepšie strieborný.

Definitívnu bodku za kariérou dá Getzlaf 29. apríla, kedy Ducks absolvujú záverečný zápas tejto sezóny proti Dallasu. Posledný duel možno absolvuje o päť dní skôr, kedy sa Anaheim rozlúči so sezónou v domácom prostredí proti St. Louis Blues.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol kapitánom desať rokov. Hviezda Anaheimu po sezóne ukončí kariéru