Rakúsko pricestuje do Bratislavy bez útočníka Minnesoty, spoľahnúť sa však môže na mladé posily

Marco Rossi v drese Minnesoty Wild.
Marco Rossi v drese Minnesoty Wild. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. aug 2024 o 15:53

Rakúska hokejová reprezentácia zabojuje o zimné olympijské hry na turnaji v Bratislave.

VIEDEŇ. Rakúska hokejová reprezentácia nastúpi na turnaji kvalifikácie ZOH 2026 v Bratislave aj s mladými zámorskými posilami Marcom Kasperom a Davidom Reinbacherom.

Chýbať však bude Marco Rossi, ktorý sa dohodol so svojím klubom Minnesotou Wild, že sa bude na nový ročník NHL pripravovať v USA.

Rakúšania nastúpia v boji o jedinú miestenku do Milána a Cortiny d´Ampezzo proti domácemu Slovensku 29. augusta, s Kazachstanom budú hrať 30. augusta a s Maďarskom 1. septembra.

"Máme k dispozícii dvoch hráčov, ktorí už majú skúsenosti z majstrovstiev sveta a veríme, že ich čaká úspešná kariéra v NHL," informoval v stredu podľa APA tréner rakúskej reprezentácie Roger Bader.

Dvadsaťročný center Kasper má zatiaľ v NHL na konte jeden štart za Detroit Red Wings, v minulom ročníku hral na farme v drese Grand Rapids Griffins.

O rok mladší obranca Reinbacher má v NHL zmluvu s Montrealom Canadiens a pôsobí v nižšej AHL za tím Laval Rocket. Definitívnu nomináciu zverejnia Rakúšania v pondelok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rakúsko pricestuje do Bratislavy bez útočníka Minnesoty, spoľahnúť sa však môže na mladé posily