Nasleduje schvaľovanie licencií. Kluby už podali prihlášky do dvoch najvyšších súťaží

Radosť hokejistov Žiliny z titulu v hokejovej Tipos SHL a zároveň z postupu do extraligy po štvrtom zápase finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HC Prešov - Vlci Žilina
Radosť hokejistov Žiliny z titulu v hokejovej Tipos SHL a zároveň z postupu do extraligy po štvrtom zápase finále Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi HC Prešov - Vlci Žilina (Autor: TASR)
TASR|19. jún 2024 o 16:25

V nadchádzajúcom ročníku by malo hrať tiež 32 juniorských a 38 dorasteneckých tímov.

BRATISLAVA. Hokejové družstvá profesionálnych, amatérskych seniorských i mládežníckych súťaží riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) podali prihlášku pre štart v novej sezóne 2024/2025.

Najvyššiu Tipos extraligu bude tvoriť 12 tímov, do nižšej Tipos SHL sa prihlásilo 11 mužstiev.

Šestnásť klubov sa uchádzalo o miesto v 2. hokejovej lige, deväť družstiev sa prihlásilo do ženskej hokejovej ligy.

V nadchádzajúcom ročníku by malo hrať tiež 32 juniorských a 38 dorasteneckých tímov. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Aktuálne je do Tipos Extraligy prihlásených všetkých 12 účastníkov, do TIPOS Slovenskej hokejovej ligy len 11, keďže úradujúci víťaz 2. hokejovej ligy MŠK Púchov prihlášku do SHL nepodal.

Záujem o licenciu TIPOS SHL po neprihlásení sa MŠK Púchov už deklaroval klub HK Detva.

V druhej najvyššej súťaži na Slovensku bude aj naďalej pôsobiť klub HK Levice, ktorý pre plánovanú rekonštrukciu zimného štadióna v Leviciach odohral uplynulú sezónu ako farmárske družstvo v Poprade pod mediálnym názvom AquaCity Pikes.

V sezóne 2024/2025 sa však vracia na svoj domovský štadión do Levíc.

Aktuálne podali prihlášku do novej sezóny všetky kluby. Nasledovať bude licenčné konanie. Do konca júna mesiaca musia kluby predložiť podklady, že spĺňajú športovo-technické aj ekonomické podmienky pre štart v jednotlivých súťažiach.

V priebehu júla bude Licenčná komisia SZĽH posudzovať všetky náležitosti a licenčný orgán, ktorým je Výkonný výbor SZĽH, následne bude schvaľovať licencie pre štart v súťažiach.

Kluby profesionálnych súťaží (Tipos Extraliga, TIPOS Slovenská hokejová liga) mali uzávierku prihlášok 31. mája.

Klubom amatérskych súťaží (2. hokejová liga, Slovenská ženská hokejová liga) a mládežníckych súťaží uplynula lehota na prihlasovanie sa 18. júna.

Stav prihlášok do súťaží pre sezónu 2024/2025 po ukončení uzávierok

Tipos Extraliga (12 klubov)

HC 05 Banská Bystrica, HC Košice, HC MIKRON Nové Zámky, HC Slovan Bratislava, HK Dukla Ingema Michalovce, HK Dukla Trenčín, HK Nitra, HK Poprad, HK Spišská Nová Ves, HKM Zvolen, HK 32 Liptovský Mikuláš, VLCI Žilina

TIPOS Slovenská hokejová liga (11)

HC 19 Humenné, HC Prešov, Modré krídla Slovan, HC Topoľčany, HK ´95 Považská Bystrica, HK STEEL TEAM Trebišov, HK Levice, HK Skalica, HK Spartak Dubnica, HK Gladiators Trnava, HK MŠK Indian Žiar nad Hronom

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nasleduje schvaľovanie licencií. Kluby už podali prihlášky do dvoch najvyšších súťaží