Vyrovnané play off v NHL pokračuje. Série vyrovnali všetky štyri tímy

Patrice Bergeron a Brad Marchand.
Patrice Bergeron a Brad Marchand. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|9. máj 2022 o 05:59

Jediným Slovákom v akcii bol Erik Černák.

NEW YORK. Boston Bruins na domácom ľade druhým víťazstvom zmazali náskok Caroliny Hurricanes, ktorá ešte prednedávnom viedla v sérii 2:0.

"Medveďov" potiahli lídri. Bruins ešte vo vyraďovacej fáze, keď mali všetci z trojice Bergeron, Marchand a Pastrňák viac ako jeden bod v zápase, neprehrali.

Najviac sa darilo Bradovi Marchandovi, ktorý zaznamenal päť kanadských bodov za dva góly a tri asistencie.

"Úprimne, päť bodov nič neznamená, keď váš tím nevyhrá. Môžem nazbierať aj desať bodov, ale dôležitejší je tímový úspech. Takže nezáleží na tom, kto skóroval, hlavné je víťazstvo," zdôraznil Marchand.

Kapitán Bruins Patrice Bergeron zaznamenal v stretnutí gól a dve asistencie a český útočník gól a asistenciu.

"Majú príliš dobrý tím na to, aby sme im takto darovali góly. Je to ťažké, začíname prakticky odznova. Musíme sa zdvihnúť a pripraviť sa na ďalší zápas," povedal po stretnutí tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Hurricanes pritom dvakrát viedli, no na Pesceho a Staala už nenadviazal nikto ďalší.

Duel bol plný emócií, Marchand sa zaplietol napríklad s Anthonym DeAngelom.

"Takéto zápasy sú najzábavnejšie, keď obsahujú veľa emócií a sú intenzívne," myslí si známy útočník. "Keď v takýchto zápasoch neviete hrať, neviem, prečo vlastne hráte hokej."

V Toronte sa nerozhodne

Stav série vyrovnal aj obhajca Stanley Cupu. Ofenzíva Tampy Bay Lightning zaradila najvyšší rýchlostný stupeň a už v 26. minúte vyhnala z brány Jacka Campbella po piatich góloch zo 16 striel.

Konečný výsledok stretnutia je 7:3.

Slovenský bek Erik Černák odohral 19 minút a 18 sekúnd, zaznamenal dve plusky, dve trestné minúty, strelu na bránu a štyri hity.

Bolts zaznamenali expresný úvod stretnutia. Trojgólový náskok mali už v ôsmej minúte, čo sa im za celú históriu nepodarilo.

Presné zásahy si podelili dvojgólový Colton, Stamkos, Palát, Bellemare, Maroon a Perry. Za Toronto sa presadili dvakrát Nylander a Muzzin.

Binnington späť v bráne

Na domácom ľade sa podarilo zvíťaziť aj St. Louis Blues. "Bluesmani" výhrou 5:2 vyrovnali stav série na 2:2.

Cestu za výhrou gólmi vydláždili dvojgóloví Kyrou a Perron. Poistku v závere pridal veterán O'Reilly. Za Wild skórovali Kaprizov a Boldy.

Jordan Binnington v bráne domácich predviedol 28 zákrokov. V prebiehajúcom play off nastúpil po prvý raz. "Cítil som sa pripravený," podotkol.

"Chceli sme sa dnes ukázať vo forme a v plnej sile. Podarilo sa nám to a mali by sme v tom pokračovať naďalej," dodal Kyrou.

Sériu vyrovnali aj Los Angeles Kings. Potom, čo v druhom a treťom zápase inkasovali dokopy až štrnásť gólov, vo štvrtom vyhrali jasne 4:0.

V bráne chytal výborný Quick, góly strieľali Moore, Stecher a dva Grundstrom. "Králi" vyslali na brankára Mikea Smitha až 45 pokusov.

NHL - play off - 1. kolo - 9. máj:


Boston - Carolina 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 17. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 39. DeBrusk (Marchand, Bergeron), 41. Marchand (Coyle, DeBrusk), 46. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 60. Marchand (Coyle, Carlo) – 15. Pesce (Staal, Domi), 21. Staal (Niederreiter, DeAngelo)

Brankári: Swayman 24/26 - Raanta 23/27

Stav série 2:2.


St. Louis - Minnesota 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 5. Kyrou (Bučnevič, Parayko), 31. Perron (O'Reilly, Bučnevič), 32. Kyrou (O'Reilly), 59. Perron, 59. O'Reilly (Perron, Tarasenko) – 15. Kaprizov (Spurgeon, Hartman), 43. Boldy (Middleton, Fiala)

Brankári: Binnington 28/30 - Fleury 29/33

Stav série 2:2.


Tampa Bay - Toronto 7:3 (3:0, 2:0, 2:3)

Góly: 1. Stamkos (Kučerov, Hedman), 6. Bellemare, 8. Maroon (Sergačov), 24. Colton (Hagel, Foote), 26. Perry (Kučerov, Point), 55. Palát, 58. Colton (Hagel, McDonagh) – 43. Nylander (Matthews, Rielly), 53. Nylander (Tavares), 56. Muzzin (Brodie, Blackwell)

Brankári: Campbell 11/16, Källgren 10/10 - Vasilevskij 22/25

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19 minút a 18 sekúnd, zaznamenal dve plusky, dve trestné minúty, strelu na bránu a štyri hity/

Stav série 2:2.


Los Angeles - Edmonton 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 9. Moore (Danault, Grundström), 15. Stecher (Iafallo, B. Lizotte), 56. Grundström (Moore), 59. Grundström (D. Brown, Stecher)

Brankári: Quick 31/31 - Smith 42/45

Stav série 2:2.



Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyrovnané play off v NHL pokračuje. Série vyrovnali všetky štyri tímy