Petr Klíma zomrel vo veku 58 rokov. Vyhral Stanley Cup ako jeden z prvých Čechov

Petr Klíma, najstarší hráč zápasu legiend Česko - Slovensko v Prahe 2023.
Petr Klíma, najstarší hráč zápasu legiend Česko - Slovensko v Prahe 2023. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|4. máj 2023 o 14:55

V NHL odohral 786 zápasov.

PRAHA. Vo veku 58 rokov zomrel bývalý československý hokejový reprezentant Petr Klíma. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informoval iSport.cz.

Mali ho nájsť bez známok života doma v Chomutove, správu priniesol aj novinár Ondřej Kuchař z denníku Sport. Detaily nie sú známe.

Klíma v osemdesiatych rokov emigroval do Severnej Ameriky. V NHL odohral medzi rokmi 1985-1999 786 stretnutí so ziskom 313 gólov a 260 asistencií. Pôsobil v Detroite, Edmontone, Tampe Bay, Los Angeles a Pittsburghu.

V roku 1990 sa stal víťazom Stanley Cupu ako jeden z prvých Čechov vôbec. V play-off hrával po boku velikánov ako Mark Messier, Jari Kurri či Esa Tikkanen.

S československou reprezentáciou sa stal vicemajstrom sveta do 20 rokov. Na domácej pôde získal v rokoch 1984 a 1985 tituly ako hráč Dukly Jihlava.

Počas kariéry si vybudoval povesť výborného zakončovateľa. Vo federálnej lige bol súčasť produktívneho útoku s Petrom Rosolom a Vladimírom Kamešom.

Kariéru ukončil v roku 2003 ako 38-ročný. Naposledy pôsobil ako majiteľ klubu v Kadani, ktorý účinkoval v druhej najvyššej českej súťaži.

Hokej na najvyššej úrovni hrajú aj jeho synovia Kelly a Kevin a aj jeho slovenskí synovci bratia Lukáš a Tomáš - druhý menovaný pôsobil aj v slovenskej extralige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Petr Klíma zomrel vo veku 58 rokov. Vyhral Stanley Cup ako jeden z prvých Čechov