Hokej: Operácia Numminenovho srdca úspešná

SITA|21. sep 2007 o 08:15

BUFFALO 21. septembra (SITA, AP) - Fínsky obranca klubu zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres Teppo Numminen sa vo štvrtok podrobil úspešnej operácii srdca, pri ktorej mu nahradili nesprávne fungujúcu ...

BUFFALO 21. septembra (SITA, AP) - Fínsky obranca klubu zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres Teppo Numminen sa vo štvrtok podrobil úspešnej operácii srdca, pri ktorej mu nahradili nesprávne fungujúcu chlopeň. Podľa informácii z lekárskeho tímu Sabres by sa mohol 39-ročný bek vrátiť na ľad po uplynutí troch mesiacov. "Počas operácie nenastali žiadne komplikácie. Teppo sa cíti veľmi dobre, niekoľko dní si ho však ešte ponecháme v nemocnici," povedal krátko po zákroku na Clevelandskej klinike doktor William Hartrich.

Numminen sa informáciu o nutnosti ďalšej operácie srdca dozvedel po lekárskej prehliadke, ktorá sprevádzala vstupné fyzické testy pred začiatkom tréningového kempu. "Na základe testov a predsezónnych výsledkov lekársky tím Buffalo Sabres odporučil Teppovi Numminenovi chirurgický zákrok, ktorý vyrieši jeho problémy so srdcom," informoval vtedy generálny manažér držiteľa Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti uplynulej sezóny NHL.

Numminen patrí k pilierom defenzívy "šablí", v ročníku 2007/08 nastúpil na 79 zápasov a nazbieral 29 gólov (2+27), v play off pridal v 16 dueloch 4 asistencie. Jeho kariéru však brzdí choré srdce, ktorého nepravidelná činnosť už minulý rok viedla na operačný stôl.


Nachádzate sa tu:
Domov