Obom sériám je koniec. Zvolen prekvapil na ľade veľkého rivala

Hokejista Zvolena Kyle Olson v zápase proti Banskej Bystrici.
Hokejista Zvolena Kyle Olson v zápase proti Banskej Bystrici. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|11. okt 2024 o 19:50

Zvolen po piatich prehrách získal cenné body.

Tipos extraliga - 9. kolo

Banská Bystrica - Zvolen 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Góly: 49. Výhonský (D. Stránský, Michalčin) - 9. Sheehy (Bracco, M. Hudec), 36. Kukuča (Zuzin, Macek), 39. Sheehy (Kudrna)

Rozhodcovia: Jobbágy, J. Konc ml. - Kacej, Tvrdoň. Vylúčení na dve min.: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 3016 (vypredané)

Banská Bystrica: Hrachovina- Scarlett, Chicoine, Žabka, Zeleňák, Michalčin, D. Stránský, Česánek - Petriska, Boucher, Voyer - Adams, Wedman, R. Faith - Výhonský, Bíreš, Tomka - A. Stránský, Čunderlík, Matoušek

Zvolen: Kantor - Halbert, Bindulis, Beňo, M. Hudec, Robertson, Sládok, Gron - Kudrna, Olson, M. Hecl - Bracco, Sheehy, R. Bondra - Kukuča, Zuzin, Macek - Marcinek, D. Jendek, Mišiak

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Zvolena prekvapujúco zdolali v zápase 9. kola Tipos extraligy svojho veľkého rivala z Banskej Bystrice 3:1.

Pred duelom pod Urpínom prehrali päťkrát po sebe, naopak "barani" sa v predošlých piatich stretnutiach zakaždým tešili z víťazstva.

Vôbec prvýkrát v sezóne prišla Banská Bystrica doma o všetky body. Hokejisti Zvolena sa odlepili z predposlednej priečky tabuľky.

Do vedenia išli Zvolenčania po parádnom zásahu Sheehyho z medzikružia. Banskobystričania v derby dlho nevedeli nájsť recept na brankára hostí.

Po inkasovanom góle pozahadzovali veľké šance, najmä Adams a pykali po strate puku, keď bez prípravy spomedzi kruhov zakončil v strednom dejstve Kukuča.

Hostia využili aj prvú presilovku v zápase tesne pred druhou prestávkou z dorážky Sheehyho.

V tretej tretine znížil domáci kapitán Výhonský spred bránkového priestoru, ale druhý gól už Bystrica nepridala, keď v presilovke nebol uznaný po zhliadnutí videa presný zásah Wedmana.

Alex Výhonský v 49. minúte vykresal iskierku nádeje pre domácich, ale v záverečnej desaťminútovke si Zvolenčania postrážili zisk cenných bodov.

VIDEO: Druhý diel podcastu Hokejový BOSS

Hlasy po zápase

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Videli sme výborný zápas pred výbornou atmosférou. V prvom rade sme radi, že ľudia prišli a vypredali štadión. Inak sa hrá, keď je plný štadión a výborná atmosféra. Bola vďaka obom fanklubom. Derby nemá favorita. My sme boli väčšinu zápasu aktívnejší. Viac sme mali puk na hokejkách, kontrolovali sme hru. Treba povedať, že keď sa Zvolen dostal do útočného pásma, tak vždy bol nebezpečný. Má tam na to hráčov, vytvorili si šance, ktoré aj premenili. My sme tiež mali šance, no Zvolen dobre bránil. Aj keď sme boli v tlaku, tak do výraznejších príležitostí sme sa nedostávali. Chýbalo nám viac hráčov pred bránkou. Bolo tam veľa odrazených pukov, ktoré stihol brankár chytiť alebo obrana súpera to upratala. Načal nás gól na 0:2, potom na 0:3. Zobralo nám to vietor z plachiet, ale chalani makali, odbojovali to a aj napriek prehre môžeme mať hlavy hore.“

Martin Štrba, tréner Zvolena: „Je to pre nás obrovská úľava. Chlapcom patrí veľká gratulácia. Čakal nás nesmierne ťažký zápas a nesmierne ťažký súper. Chcel by som poďakovať fanúšikom, pretože bola nesmierna atmosféra. Je to derby, to nemá nikdy favorita. My sme zápas odmakalai, oddreli a som šťastný, že sa nám podarilo vyhrať, potrebovali sme to. Dúfam, že sa od tohto duelu odrazíme a pôjde to takto ďalej. Banská Bystrica má formu, hrá doma na malom ihrisku, má skvelých hráčov, takže to bol naozaj skvelý zápas aj z našej strany. Nebolo to dnes iba o našom brankárovi Kantorovi, bola to tímová práca.“

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE: HC MONACObet Banská Bystrica - HKM Zvolen dnes (Tipos extraliga, 9. kolo, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
11.10.2024 o 17:30
9. kolo
B. Bystrica
1:3
(0:1, 0:2, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Zvolen
Prehľad
Góly a asistencie: 49. Výhonský (Stránsky, Michalčin) – 9. Sheehy (Bracco, Hudec), 36. Kukuča (Zuzin, Macek), 39. Sheehy (Kudrna). Rozhodca: Jobbágy, Konc ml. – Kacej, Tvrdoň.
Prenos
Prvé pohronské derby v tejto sezóne vyznelo lepšie pre hostí spod Pustého hradu. Zvolenčania uspeli na ľade Banskej Bystrice po dvoch góloch Sheehyho a Kukuču 3:1. Jediný gól Banskobystričanov zaznamenal Výhonský.
Koniec zápasu.
59:37
Tvrdý súboj na stredovej čiare medzi Zuzinom a Wedmanom dopadol očosi horšie pre domáceho útočníka, ktorý sa len veľmi náročne zdvíha z ľadu.
58:51
Domáci už hrajú bez brankára, no nedarí sa im presadiť.
57:24
Toto už domáci len horko-ťažko rozdýchajú. Aj dve minúty pred koncom prehrávajú proti rivalovi zo Zvolena o 2 góly.
56:35
importantGól Banskej Bystrice platiť nebude! Arbitri celú situáciu prešetrili na videu.
56:35
importantBanská Bystrica dala gól! Bude to ešte poriadne dramatické. Domáci vyháňajú z trestnej lavice predčasne Beňa. V skrumáži pred bránou sa najlepšie zorientoval MATT WEDMAN. Asistencie: Voyer, Faith.
55:59
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Beňo – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
55:28
importantZuzinovo zakončenie mohlo spečatiť osud zápasu, no Hrachovina nedopustil štvrtý inkasovaný gól vo svojej bráne.
53:49
Banskobystričania sa len veľmi ťažko dostávajú do útočného pásma. Zvolenčania sa výborne bránia a tiež hrozia aj na opačnej strane.
52:27
Vylúčenie v tíme HC MONACObet Banská Bystrica:
Adams – 2 min., sekanie.

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Sládok – 2 min., hrubosť.
52:27
Pod Urpínom je to atuálne reklama reklama na hokej. Fantastický zážitok pre divákov!
51:50
Rytieri mohli odskočiť znova na rozdiel 3 gólov, ale úmysel Hecla zastavil Hrachovina.
48:58
goalBanská Bystrica dala gól! Domáci sa dočkali! ALEX VÝHONSKÝ sa fantasticky zorientoval v predbránkovom priestore a prekonal brankára Kantora po prvýkrát v zápase. Asistencie: Stránsky, Michalčin.
48:13
Domácim nevyšla rozohrávka od vlastnej brány Píska sa zakázané uvoľnenie a hostia sa presťahujú zadarmo do útočnej tretiny.
47:02
Robertson si vylepšil pozíciu na zakončenie a vyskúšal to od modrej. Hrachovina pripravený.
44:52
Macek zakončoval presne na bránu súpera. Vyznamenal sa brankár Kantor.
42:23
Adams posielal puk pred bránu, kde bol Faith aj Wedman. Ani jeden sa však do zakončenia nedostal.
41:28
Banskobystričania začali jednoznačne aktívnejšie. Hostí však drží skvelo chytajúci Kantor.
40:15
Odštartovala nám tretia tretina pohronského derby. Podarí sa ešte domácim zápas zdramatizovať? Na túto otázku budeme hľadať odpoveď nasledujúcich 20 minút.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Zvolen vyhráva pod Urpínom po dvoch tretinách presvedčivo 3:0. V priebehu prostrednej tretiny sa na listinu strelcov zapísal Kukuča a po druhýkrát aj Sheehy. Tretia tretina sa začne približne o 19:11.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:16
goalZvolen dal gól! Zverenci Martina Štrbu vyhrávajú v derby trojgólovým rozdielom. TYLER SHEEHY si prevzal sám pred súperovou bránou fantastickú prihrávku od Kudrnu a hostia tak vyháňajú z trestnej lavice predčasne Zeleňáka. Asistencia: Kudrna.
37:51
Vylúčenie v tíme HC MONACObet Banská Bystrica:
Zeleňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
37:30
Ešte niečo cez 2 minúty do konca prostrednej tretiny. Podarí sa domácim streliť do druhého klaksónu aspoň jeden gól?
35:27
goalZvolen dal gól! Domáci sú síce hokejovejší, no hostia vedú už dvojgólovým rozdielom. ANDREJ KUKUČA je druhým mužom, ktorý dnes prekonal brankára Hrachovinu. Po súboji v rohu ihriska sa puk dostal do územia medzi kruhy, kde ostal nikým nekrytý Kukuča, ktorý zakončoval presne. Asistencie: Zuzin, Macek.
33:20
Kantor na niekoľko sekúnd stratil prehľad o puku. Domáci sa snažili len márne vyrovnať, hosťujúca obrana bola pripravená.
32:10
Mišiak sa snažil preštrikovať banskobystrickou obranou, no neúspešne. Hostia sa musia veľmi rýchlo vrátiť do defenzívy.
30:31
Kantor zlikvidoval tretiu Adamsovu tutovku v dnešnom zápase. Zatiaľ je zvolenský gólman výborný a drží svojich v jednogólovom vedení.
29:51
Domáci boli vo veľkom tlaku s pukom v útočnej tretine. Nepodarilo sa im ho však pretlačiť za bránkovú čiaru.
28:24
Dlhšia pasáž hry bez prerušenia vyhovuje určite domácim. Tí kombinujú v útočnom pásme a snažia sa ohroziť Kantorovu svätyňu.
27:09
Scarlett posielal "žabku" pred Kantora. Zvolenský brankár reflexívne zasiahol a hru prerušil.
26:17
Akoby sa nám v druhej tretine roztrhlo vrece so zakázanými uvoľneniami. Teraz poslali puk na icing domáci.
25:52
Po Bindulisovom nahodení musela Hrachovinovi pomôcť vlastná defenzíva.
24:10
Ďalšia tutovka pre domácich! Opäť to bola spolupráca na linke Wedman-Adams. Ani tentokrát však nepriniesla vyrovnávajúci gól.
23:22
Druhé zakázané uvoľnenie Zvolenčanov za sebou. Aj takto sa zverenci trénera Martina Štrbu zbytočne pripravujú o sily.
22:15
Halbert to zobral v útočnom pásme na seba a na útočnom výlete aj zahrozil Hrachovinovi.
20:58
importantPetriska posúval puk výborne pred Kantorovu bránu, tam bol však spolu so zvolenským brankárom pripravený zabrániť možnému inkasovanému góu aj Bracco.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Po úvodných 20 minútach pohronského derby je pod Urpínom skóre priaznivejšie pre hostí, ktorí sa dostali do vedenia v 9. minúte zásluhou Sheehyho.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:38
importantAni po krásnej kombinácii Wedmana s Adamsom nebude vyrovnané. Druhý menovaný netrafil odkrytý priestor brány Kantora.
18:52
Michalčin poriadne zariskoval pri vlastnej rozohrávke, napokon to však zvládol.
18:05
Tomka lišiacky posielal puk pred Kantora. Nechýbalo veľa a tečoval by o Výhonský.
17:20
Fanúšikovia domáceho celku teraz pískali na arbitrov. Ani po dvoch tvrdých zákrokoch od hostí sa nebude vylučovať.
16:17
Hecl sa snažil dokorčuľovať tvrdo Česánka na zadnom mantineli. Aj napriek tomu, že to spravil dobre, tak sa mu nepodarilo puk získať. Dopredu vyrážajú domáci.
15:49
Voyer nebol ďaleko od prvého gólu v drese Banskej Bystrice, avšak Kantor jeho natlačenie sa pred bránu hostí výborne čítal.
15:00
Domáci sa len márne snažia o vyrovnanie. Najviac zaujalo zakončenie Tomku, ktorý síce ohrozil, ale neprekonal zvolenského brankára.
11:10
Pred bránou hostí po strele od domácich na malý moment zneistel Kantor. Naďalej však ostáva v platnosti skóre 0:1.
10:57
Dostávame sa do druhej polovice prvej tretiny. Hostia mohli vyhrávať už o dva góly. Strelu z prvej ale výborne vykryl domáci gólman.
08:56
goalZvolen dal gól! Hostia sa znenazdajky ujímajú vedenia. TYLER SHEEHY sa najskôr snažil pretlačiť puk na Bracca, no domáci tento pas zastavili. Neskôr sa ale dostal Sheehy opäť k puku a z medzikružia to trafil výborne. Hrachovina kapituluje po prvýkrát v zápase. Asistencie: Bracco, Hudec.
08:06
importantTo bola tutovka pre domácich! Adams sa po výbornej zadovke od spoluhráča ocitol sám pred Kantorovou bránou. Na prvý gól v zápase to však nestačilo.
06:27
Dlhšie sa nám hrá bez prerušenia. Hra sa prelína zo strany na stranu. Zatiaľ je to však bez výraznejších šancí na oboch stranách.
05:05
Teraz sa to už Banskobystričanom podarilo. Dokonca mohli zverenci trénera Vladimíra Országha vyraziť aj do protiútoku. Zastavila ich však nepresná prihrávka.
04:41
Hostia sú v útočnom pásme, domácim sa nedarí prestriedať.
03:05
Hecl sa snažil z protiútoku zakončovať bekhdendom. Hrachovina nemusel zasahovač, bol to nepresný pokus.
02:52
Na opačnej strane sa vyznamenala lapačka brankára Kantora po zakončení od jedného z domácich.
02:25
Sládok zakončoval od modrej čiary po prihrávke prihrávke od Robertsona. Strela bola zablokovaná.
01:29
Faith sa snažil pretlačiť puk prihrávkou pod sebou na Wedmana. Pokus o pas bol ale neúspešný.
00:40
Zvolenčania sú od úvodných sekúnd aktívni, zatiaľ sa im však nedarí dostať do útočnej tretiny.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC MONACObet Banská Bystrica: Hrachovina (Rabčan) – Chicoine, Scarlett, Zeleňák, Žabka, D. Stránsky, Michalčin, Česánek – Petriska, Boucher, Voyer – Faith, Wedman, Adams – Tomka, Bíreš, Výhonský – Matoušek, Čunderlík, A. Stránsky
Tréner: Vladimír Országh

HKM Zvolen: Kantor (Boľo) – Halbert, Bindulis, Beňo, Hudec, Robertson, Sládok, Gron – Kudrna, Olson, Hecl – Bracco, Sheehy, Bondra – Kukuča, Zuzin, Macek – Marcinek, Jendek, Mišiak
Tréner: Martin Štrba

Rozhodca: Jobbágy, Konc ml. – Kacej, Tvrdoň.
V poradí už 9. kolo našej najvyššej hokejovej súťaže nám prinesie derby pod Urpínom, kde domáca Banská Bystrica privíta na svojom ľade Zvolen. Pôjde o súboj druhého tímu tabuľky proti jedenástemu.

Banskobystričania sú v skvelej forme. Neprehrali už 5 zápasov za sebou a aj preto naháňajú na čele tabuľke Spišskú Novú Ves. Naposledy si "barani" poradili doma s Popradom po nájazdoch 3:2.

Zvolenčania sú na tom úplne inak. Nevyhrali už 5 zápasov za sebou a výrazne sa trápia. V tabuľke im patrí predposledná priečka, na konte majú iba 5 bodov. Naposledy zverenci českého trénera Martina Štrbu nestačili na Michalovce a v srdci Zemplína prehrali v utorok 4:5.

Posledný vzájomný zápas medzi Banskou Bystricou a Zvolenom (1.3.2024) priniesol výhru domácich Banskobystričanov 4:3.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Obom sériám je koniec. Zvolen prekvapil na ľade veľkého rivala