Vyskúša si už siešty klub. Poprad angažoval bývalého juniorského reprezentanta

Samuel Fereta prestúpil do Popradu
Samuel Fereta prestúpil do Popradu (Autor: HK Poprad)
TASR|14. jún 2024 o 10:01

Dvadsaťpäťročný obranca naposledy pôsobil v Humennom.

POPRAD. Slovenský hokejista Samuel Fereta sa dohodol na dvojročnej zmluve s extraligovým klubom HK Poprad. Vedenie "Kamzíkov" o tom informovalo na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťpäťročný obranca má za sebou osem sezón v najvyššej slovenskej súťaži. Naposledy pôsobil v Humennom, kam ho poslal na hosťovanie Slovan Bratislava.

"Zlanáril ma športový riaditeľ klubu Július Koval, s ktorým som v kontakte už viacero rokov a veľmi si ho vážim ako človeka a manažéra. Som rád, že s ním môžem spolupracovať.

Verím, že v tíme budeme hrať o najvyššie priečky a ja by som sa svojimi výkonmi rád dostal do reprezentácie,“ uviedol Fereta. V minulej sezóne odohral za Humenné 23 zápasov a strelil dva góly.

"So Samuelom som v spojení už niekoľko sezón. Mal som o neho záujem už dlhodobo. Ide o spoľahlivého obrancu, ktorý je v najlepšom hokejovom veku.

Aj týmto ho vítam v klube, chcem mu popriať všetko dobré v jeho pôsobení v tíme s kamzíkom na hrudi,“ povedal športový riaditeľ klubu Július Koval.

Pre Feretu bude Poprad šiestym pôsobiskom v extralige. Okrem Humenného hral aj za slovenskú "dvadsiatku", Liptovský Mikuláš, Nové Zámky a Slovan Bratislava.

Celkovo nastúpil v 207 zápasoch s bilanciou 7 gólov a 16 asistencií. Slovensko reprezentoval na juniorských MS v roku 2018.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vyskúša si už siešty klub. Poprad angažoval bývalého juniorského reprezentanta