V Nových Zámkoch panuje frustácia. Padli aj tvrdšie slová, priznáva vedenie

Striedačka HC Nové Zámky
Striedačka HC Nové Zámky (Autor: HC Nové Zámky)
SITA|8. okt 2024 o 12:45

Novozámčania zo siedmich duelov získali len šesť bodov.

BRATISLAVA. Hokejistom Nových Zámkov sa v aktuálnej sezóne extraligy zatiaľ nedarí, veď zo siedmich dueloch dosiahli len dve víťazstvá a so šiestimi bodmi im patrí až 9. priečka dvanásťčlennej tabuľky.

V ostatnom zápase Novozámčania prehrali 1:7 na ľade Trenčína, pričom Dukla predtým zo šiestich súbojov nemala ani bod.

Uvedené, pochopiteľne, nevyvoláva u "býkov" pokojnú náladu. "Vzniknutú situáciu berieme veľmi vážne. Cítime rovnako ako vy sklamanie aj frustráciu. V plnej miere súhlasíme, že výsledky posledných zápasov nie sú v súlade s našimi ambíciami a očakávaniami.

Po stretnutiach vedenia klubu s hráčmi a realizačným tímom očakávame výrazné zlepšenie herného prejavu a, samozrejme, výsledkov mužstva," uviedol klub na svojom webe.

Aj riaditeľ Imre Valášek zdupľoval nespokojnosť. “S hráčmi a trénermi sme absolvovali sedenie, padli aj tvrdšie slová a ciele sú jasne stanovené. Intenzívne pracujeme na posilnení tímu,” prezradil.

Hlavný kouč Erik Čaládi poznamenal, že v prvom rade je treba zvýšiť úroveň bojovnosti. "Musíme si uvedomiť, že každé striedanie je dôležité a zápas trvá 60 minút. Počas nich nie je čas na poľavenie. Musíme presvedčiť nielen fanúšikov, ale aj jeden druhého, že nám to nie je ľahostajné a ideme s tým niečo urobiť.

Samozrejme, vnímame nedostatky v hre, vnímame neoptimálne výkony a sme odhodlaní zlepšiť predvedenú hru. Pracujeme na rôznych možnostiach, ako to dosiahnuť,” uviedol.

Za hráčsku kabínu sa vyjadril kapitán Marek Slovák: “Môžem povedať, že každého jedného z nás mrzí aktuálna situácia. Už dnes spravíme všetko pre to, aby sme uspeli a vrátili sa na správnu vlnu. Na ľade necháme všetko a pevne verím, že si vašu podporu získame naspäť,” povedal.

Novozámčania to budú mať v utorok mimoriadne náročné, keďže doma nastúpia proti finalistovi z ostatnej sezóny a lídrovi aktuálnej extraligovej tabuľky - hráčom Spišskej Novej Vsi.

Ešte pred týmto sa vedenie klubu dohodlo na ukončení zmluvy s lotyšským útočníkom Emilsom Gegerisom. Dvadsaťpäťročný rodák z Rigy prišiel do Nových Zámkov pred aktuálnou sezónou, v ktorej odohral len jeden zápas bez bodového zápisu.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Nových Zámkoch panuje frustácia. Padli aj tvrdšie slová, priznáva vedenie