Popradčania skúšali na súpera zvláštny ťah. Robili si srandu, reagovali v Nitre

Momentka zo zápasu HK Poprad - HK Nitra.
Momentka zo zápasu HK Poprad - HK Nitra. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|11. mar 2023 o 23:55

Mali sme mizerný tlak na bránu, vravel kapitán Popradu.

NITRA. Označiť najväčšiu hviezdu série o postup do štvrťfinále play off medzi Nitrou a Popradom je pomerne jednoduché.

Brankár Libor Kašík bol pre popradských útočníkov nočnou morou. V troch zápasoch inkasoval iba dva góly, v treťom dueli vychytal shutout.

Celkovo zneškodnil 108 zo 110 striel súpera čím dosiahol vyše 98-percentnú úspešnosť zákrokov.

"Od nového roka sa môžeme spoľahnúť na skvelého Kašíka, ktorý je stenou v našej bráne. Práve on je základom nášho úspechu. Ostatní chlapci sa k nemu pridajú a pomáhajú v obrane," povedal asistent trénera Nitry Dušan Milo pre RTVS.

V sezóne 2013/2014 získal v českej extralige so Zlínom majstrovský titul, pričom bol vyhlásený za najlepšieho brankára celej ligy.

Aj aktuálnu sezónu začal v Zlíne odkiaľ ho stiahol tréner Antonín Stavjaňa. Skúsený brankár vychytal aj najväčšie ofenzívne hviezdy Popradu Tomáša Záborského či Patrika Svitanu.

"Zvlášť sme na nich nesústredili. Vedeli sme, že sú to výborní strelci, takže si na nich dával každý hráč na ľade pozor," uviedol Milo.

Nitra vyhrala v sérii 3:0 na zápasy a vo štvrťfinále bude jej súperom víťaz základnej časti HC Košice.

VIDEO: Najlepšie momenty zápasu Nitra - Poprad

Zvláštna taktika im nevyšla

Popradčania mali pred sezónou veľké ambície. Hráči aj vedenie tímu avizovali boj o najvyššie priečky. Napokon si nezahrajú ani štvrťfinále.

"Sklamala nás efektivita. Nitra veľmi dobre bránila a ak sa nám už podarilo prekonať ich defenzívne hradby všetko pochytal ich brankár," povedal asistent trénera Popradu František Štolc, ktorý pomenoval príčiny neúspechu tímu spod Tatier.

"Mali sme veľmi zlý štart do sezóny. Vyústilo to do výmeny trénera a následne sme už len chytali zajaca za chvost a boli sme pod tlakom. Ak by sme skončili na šiestom mieste, vieme sa viac uvoľniť," zhodnotil Štolc.

Popradu nevyšiel ani zvláštny ťah, kedy na predzápasovú súpisku uviedli poprehadzované formácie, kde boli navyše zamenení niektorí obrancovia a útočníci.

"Chceli sme ich zmiasť, aby nemohli poslať na našu elitnú formáciu ich defenzívnu päťku, ale hrali sme normálne. Skúsili sme takúto taktiku, pretože súper hral doma a mal výhodu striedania," priznal Štolc.

Aká bola reakcia Nitry?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Popradčania skúšali na súpera zvláštny ťah. Robili si srandu, reagovali v Nitre