Tentokrát už náskok nepremrhala. Nitra je blízko k postupu do finále

Radosť hokejistov Nitry.
Radosť hokejistov Nitry. (Autor: TASR)
TASR|8. apr 2024 o 20:42

Nitra tretíkrát uspela v sérii s Michalovcami.

Tipos extraliga - semifinále play-off, 4. zápas

Nitra - Michalovce 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 19. Bubela (Jackson, Newell), 37. Jackson (Hrnka), 37. Čederle (Lacka, Gajdoš), 42. Jackson (Bubela, Newell), 50. Buček (Cotton, Bajtek) - 56. Puliš (Bodák)

Rozhodovali: Orolin, Stano - Stanzel, Tichý, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov

Nitra: Aittokallio - Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha, Vitaloš - Buček, Gill, Bajtek - Jackson, Bubela, Newell - Okoličány, Čederle, Lacka - Pobežal, Hrnka, Bačo

Michalovce: Škorvánek - Cibák, Bodák, Bindulis, Michalčin, Stripai, Macejko - Paločko, Newton, Daugaviņš - Wilkins, Suja, Puliš - Valach, Solenský, A. Varga - Vašaš, Buc, Kabáč - Fedor

/stav série: 3:1/

NITRA. Hokejisti Nitry zvíťazili vo štvrtom semifinálovom zápase Tipos extraligy nad Michalovcami 5:1 a priblížili sa k postupu do finále.

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú už 3:1, a tak budú mať prvý postupový mečbal už vo štvrtok, keď sa semifinále sťahuje na Zemplín.

Domácich poslal do vedenia na konci prvej tretiny Miloš Bubela, no ako rozhodujúca sa ukázala byť 37. minúta stretnutia. V priebehu 46 sekúnd prekonali hosťujúceho brankára Robby Jackson a Sebastián Čederle.

V predošlom zápase predviedli Michalovce v tretej tretine obrat z 2:4 na 7:4, no tentokrát sa im nepodarilo pod Zoborom ani len zdramatizovať zápas.

Nitrania nepripustili stratu koncentrácie a pokračovali v aktívnej hre.

V 42. minúte pridal Jackson po ukážkovom prečíslení svoj druhý gól, následne využil presilovú hru Samuel Buček a gól Radovana Puliša už len zmiernil prehru mužstva z východného Slovenska.

Pavúk play-off Tipos extraligy

Aktuálny pavúk play-off hokejovej Tipos extraligy 2023/2024.
Aktuálny pavúk play-off hokejovej Tipos extraligy 2023/2024. (Autor: Sportnet)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tentokrát už náskok nepremrhala. Nitra je blízko k postupu do finále