V NHL sa posunuli dopredu v boji s pandémiou: Potvrdzuje sa účinnosť vakcíny

V NHL hodnotia pozitívne doposiaľ zavedené protokoly v súvislosti s bojom s koronavírusom.
V NHL hodnotia pozitívne doposiaľ zavedené protokoly v súvislosti s bojom s koronavírusom. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. dec 2021 o 10:22

BRATISLAVA. Zámorská hokejová profiliga NHL po necelých dvoch mesiacoch základnej časti ročníka 2021/2022 tvrdí, že zdravotné protokoly fungujú podľa plánu aj preto, že sto percent hráčov je zaočkovaných proti koronavírusu.

Počas zasadnutia Rady guvernérov NHL v Eau Palm Beach to uviedol zástupca komisára Bill Daly.

"Myslím si, že najväčší rozdiel medzi týmto a minulým rokom je v tom, že vakcína chráni hráčov pred závažným priebehom ochorenia.

Takže aj keď máme niektorých v tímoch symptomatických hráčov, nie sú chorí ako minulý rok. Je to aj vďaka tomu, že sú plne zaočkovaní," uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly na webe NHL.

Zatiaľ odložili päť zápasov

V tejto sezóne NHL zatiaľ odložili päť zápasov pre obavy zo šíriaceho sa ochorenia COVID-19, v uplynulej sezóne ich bolo celkovo 55.

Najhoršie na tom bol tím Ottawa Senator s 10 hráčmi mimo herného aj tréningového procesu a troma odloženými zápasmi.

V mužstve New York Islanders zaradili na tzv. COVID listinu osem hráčov vrátane slovenského obrancu Zdena Cháru a dva duely im preložili na neskorší termín.

Všetci pozitívni prešli nákazou s minimálnymi problémami a po povinnej karanténe sa vrátili do diania v mužstve.

Veria úsudku lekárov

Podľa Dalyho takmer všetky infekcie v NHL, ktoré zachytili testovaním v tejto sezóne, pochádzajú z mimohokejového prostredia.

"Variant DELTA je nákazlivejší, preto v tímoch s jedným pozitívnym hráčom pribúdajú ďalší. Na druhej strane máme uvoľnenejšie protokoly pre zaočkovaných v porovnaní s minulou sezónou.

Myslím si, že napriek komunitným prenosom infekcie sme dosiahli pokroky v porovnaní s minulou sezónou. Spoliehame sa na úsudok profesionálov a lekári nám avizujú, že v tejto fáze sezóny sa nedeje nič nezvyčajné. Zatiaľ teda nemáme dôvod zavádzať prísnejšie opatrenia," dodal Daly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL sa posunuli dopredu v boji s pandémiou: Potvrdzuje sa účinnosť vakcíny