Vancouver našiel prezidenta a dočasného generálneho manažéra. Má tri Stanley Cupy

Plné tribúny na štadióne Vancouveru Canucks.
Plné tribúny na štadióne Vancouveru Canucks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. dec 2021 o 08:40

Jim Rutherford bude vo Vancouvri zastávať vysoko postavené roly.

VANCOUVER. Nedlho po čistkách vo vedení tímu, ktoré si odniesli tréner Travis Green a manažér Jim Benning, majú Vancouver Canucks opäť kompletné vedenie tímu.

Zatiaľ čo z lavičky bude tím riadiť skúsený Bruce Boudreau, čo bolo oznámené ihneď po prepustení Greena s Benningom, až teraz poznáme aj meno nového generálneho manažéra. Túto rolu bude dočasne plniť Jim Rutherford, ktorý naposledy pôsobil v Pittsburghu.

Sedemdesiatdvaročný Rutherford opustil Penguins tento rok v januári, nevylúčil však možnosť, že ho v lige vo výkonnej pozícii ešte uvidíme.

Okrem úlohy dočasného generálneho manažéra bude mať ostrieľaný Kanaďan dohľad nad fungovaním klubu ako prezident hokejových operácií.

Mal by sa tiež zapojiť do hľadania stáleho, mladšieho generálneho manažéra, ktorému sa stane mentorom.

S Canucks podpísal zmluvu na tri roky.

Rutherford má v NHL bohaté skúsenosti. Po skončení hráčskej kariéry sa prvýkrát predstavil vo výkonnej úlohe v roku 1994 ako generálny manažér Hartfordu.

Spolu s celou organizáciou sa potom presťahoval do Caroliny, kde s Hurricanes vyhral v sezóne 2005/06 Stanley Cup.

To isté sa mu podarilo zopakovať ešte v rokoch 2016 a 2017 s Pittsburghom.

Zmeny vo vedení klubu by mali nakopnúť Vancouver k lepším výsledkom. Tím zo západu Kanady sa v súčasnosti nachádza na predposlednom mieste Pacifickej divízie a na pozície zaisťujúce play-off im chýba osem bodov.

Hoci Canucks majú sľubné jadro tímu tvorené Eliasom Petterssonom, Brockom Boeserom, Quintonom Hughesom či Thatcherom Demkom, počas Benningovej sedemročnej éry sa do bojov o Stanley Cup dostali iba dvakrát.

Od nového prezidenta klubu a hlavného trénera si sľubujú hlavne skúsenosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver našiel prezidenta a dočasného generálneho manažéra. Má tri Stanley Cupy