V prestrelke vo Vancouveri videli diváci trinásť gólov, Ahovi rekord tesne ušiel

Sebastian Aho (v strede) prvýkrát nebodoval až v trinástom zápase sezóny.
Sebastian Aho (v strede) prvýkrát nebodoval až v trinástom zápase sezóny. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. nov 2018 o 22:42

Na ľad sa vrátila brankárska legenda Roberto Luongo.

HELSINKI. Hokejisti Floridy Panthers zvíťazili v piatkovom stretnutí NHL 2018/2019) vo fínskych Helsinkách nad Winnipegom Jets 4:2.

Rovnaký výsledok, ale v prospech Jets, sa zrodil v rámci Global Series o deň skôr.

Aj v piatok začal lepšie tím Winnipegu, ktorý vyhrával 1:0 i 2:1.

V druhej tretine však Florida využila dve presilové hry gólmi Mika Hoffmana a Keitha Yandla. V 53. minúte stanovil konečný výsledok Frank Vatrano.

Florida vôbec prvý raz v priebehu aktuálnej sezóny vyhrala v riadnom hracom čase.

Pomohol jej k tomu i skúsený 39-ročný brankár Roberto Luongo, ktorý sa vrátil do zápasového kolotoča po zranení kolena. Vo svojom druhom vystúpení v ročníku sa prezentoval 32 úspešnými zákrokmi.

"Mám veľkú radosť z toho, že som späť v zostave. Predpokladal som, že sa vrátim až budúci týždeň, ale na tréningoch som sa cítil dobre," prezradil.

Séria Sebastiana Aha sa skončila

Po dvoch zápasoch so streleným gólom tentoraz vyšiel bodovo naprázdno slovenský útočník vo farbách Arizony Coyotes Richard Pánik.

Radoval sa aspoň z víťazstva - Arizona na domácom ľade zdolala Carolinu 4:3 po predĺžení, hoci počas duelu prišla o trojgólový náskok.

17 bodov

  • za 4 góly a 13 asistencií získal v úvodných 12 zápasoch sezóny útočník Caroliny Sebastian Aho.
  • Bodoval v každom dueli od začiatku sezóny.
  • Jeho séria sa skončila v 13. zápase ročníka.

Coyotes potvrdili výbornú formu. Vyhrali piaty zápas za sebou. Päť víťazstiev v sérii dosiahli naposledy v sezóne 2010/2011.

Arizona parádne zvládla úvodnú tretinu - v priebehu necelých štyroch minút strelila tri góly. Lenže hostia v prostrednej časti hry znížili a v 54. a 55. minúte za 40 sekúnd sekúnd Svečnikov a Jordan Staal vyrovnali.

O zisku dvoch bodov pre Arizonu napokon rozhodol v predĺžení Grabner.

Až v trinástom zápase sezóny sa skončila skvelá bodová séria útočníka Caroliny Sebastiana Aha, ktorý doteraz získal aspoň bod v každom stretnutí. Na konte mal 17 bodov za štyri góly a trinásť asistencií.

Ak by sa mu podarilo prihrať na gól, stal by sa prvým hokejistom v histórii NHL, ktorý by zaznamenal asistenciu v prvých trinástich dueloch ročníka.

V dvanástich to dokázali aj Wayne Gretzky a Ken Linseman.

Gólová prestrelka vo Vancouveri

Poriadnu gólovú prestrelku videli diváci vo Vancouveri, kde padlo dokopy trinásť gólov. Z triumfu sa napokon tešili domáci Canucks.

Zvíťazili 7:6 po predĺžení.

Najvýraznejší podiel na úspechu mal Elias Pettersson. Dosiahol päť bodov. Dva góly strelil, na ďalšie tri prihrával. Jeho spoluhráč Brad Boeser si do štatistík pripísal dva zásahy a dve asistencie.

"Keď som vyrovnal v závere tretej tretiny, mal som po celom tele zimomriavky. Iba som sa snažil hrať svoju hru a išlo mi to," smial sa po zápase švédsky nováčik Pettersson, ktorý sa stal najmladším hráčom v histórii Canucks s piatimi bodmi v dueli základnej časti NHL.

Slovenský útočník Marko Daňo sa nezmestil do zostavy Colorada.

Hokejisti Vancouveru dosahujú víťazný gól v predĺžení, ktorý napokon pripísali Derrickovi Pouliotovi (nie je na snímke).
Hokejisti Vancouveru dosahujú víťazný gól v predĺžení, ktorý napokon pripísali Derrickovi Pouliotovi (nie je na snímke). (Autor: TASR/AP)

NHL 2018/2019 - piatok:

Winnipeg - Florida 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Góly: 9. Ehlers (Wheeler), 18. Laine (Ehlers, Byfuglien) - 15. Dadonov (Yandle, V. Trocheck), 25. Hoffman (Matheson, Bjugstad), 40. Yandle (Huberdeau, Dadonov), 53. Vatrano (Huberdeau)

Vancouver - Colorado 7:6 pp (1:0, 3:4, 2:2 - 1:0)

Góly: 1. Boeser (E. Pettersson), 26. Boeser (E. Pettersson, Goldobin), 29. Loui Eriksson (Gudbranson, Gaunce), 38. E. Pettersson (Roussel, Stecher), 51. Markus Granlund (Goldobin, B. Hutton), 60. E. Pettersson (Horvat, Boeser), 65. D. Pouliot (E. Pettersson, Boeser) - 22. Dries (Kerfoot, Colin Wilson), 27. Ian Cole (MacKinnon, Rantanen), 31. MacKinnon (Rantanen, Barrie), 33. Kerfoot (Samuel Girard, Colin Wilson), 42. Zadorov (Gabriel Bourque), 59. MacKinnon (Landeskog, Rantanen)

/Marko Daňo (Colorado) nehral, nezmestil sa do zostavy/

Arizona - Carolina 4:3 pp (3:0, 0:1, 0:2 - 1:0)

Góly: 14. Brad Richardson (Goligoski), 16. Perlini (Goligoski, Ekman-Larsson), 17. Cousins (D. Strome, Goligoski) - 31. Martinook (Faulk, Wallmark), 54. Svečnikov (Slavin, T. van Riemsdyk), 55. J. Staal (B. McGinn, Justin Williams), 62. Grabner (C. Keller)

/Richard Pánik (Arizona) odohral 12:12 minúty, vyslal jednu strelu na bránu, zaznamenal štyri hity a zblokoval jeden pokus súpera/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V prestrelke vo Vancouveri videli diváci trinásť gólov, Ahovi rekord tesne ušiel