McDavid a spol. neplnia očakávania. Edmonton vyhodil hlavného trénera

Tréner Dave Tippett na lavičke Edmontonu Oilers.
Tréner Dave Tippett na lavičke Edmontonu Oilers. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. feb 2022 o 21:10

Na lavičke končí Tippett, nahradí ho Woodcroft.

EDMONTON. V tíme Edmonton Oilers už došla trpezlivosť. Dave Tippett už nie je hlavným trénerom tímu. Ako prvý o tom informoval insider Darren Dreger.

Dave Tippett mal ako tréner Edmontonu za posledné tri sezóny bilanciu 95-62-14. Dvakrát ho doviedol do play-off. Prvýkrát vypadli už v play-in kole proti Chicagu a minulý rok v prvom kole proti Winnipegu.

Končí aj jeho asistent Jim Playfair.

Tím už má náhradu. Na lavičku sa postaví Jay Woodcroft. Ten doteraz trénoval farmu Edmontonu Bakersfield Condors v AHL. Bol tam od sezóny 2018/19.

V minulosti pôsobil ako asistent trénera v San Jose a aj v Edmontone. V roku 2015 ako asistent pomohol vyhrať Kanade na majstrovstvách sveta.

O rok na to bol na lavičke v tej istej roly pri tíme Severnej Ameriky do 23 rokov počas Svetového pohára. Pôsobil aj ako video tréner v Detroite.

Spolu s Woodcroftom sa na sever sťahuje aj jeho asistent Dave Manson. Je to bývalý obranca, ktorý v NHL odohral viac ako 1000 zápasov.

Edmontonu sa v poslednej dobe nedarí napĺňať potenciál, ktorý tento tím má. Od decembra si dvakrát prešli sériou aspoň šiestich prehier. Po prestávke na víkend hviezd prehrali zápasy s Vegas a s Chicagom aj napriek tomu, že predtým bodovali v šiestich v rade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid a spol. neplnia očakávania. Edmonton vyhodil hlavného trénera