Ottawa to prepískla. Zo zmluvy vykúpi tretieho najlepšie plateného útočníka

Colin White.
Colin White. (Autor: Twitter / Ottawa Senators)
Oh my Hockey|6. júl 2022 o 07:58

Colin White bol sklamaním.

OTTAWA. Keď Ottawa Senators dali Colinovi Whiteovi 21. augusta 2019 šesťročný kontrakt s platom 4,75 miliónov dolárov ročne, išlo o risk. A nevyplatil sa.

Americký mladík dostal zaplatené za jednu nadpriemernú sezónu, v ktorej zaznamenal 41 bodov v 71 zápasoch. Očakávalo sa, že jeho kariéra pôjde hore.

Za posledné tri roky však upadol. Počas trvania veľkej zmluvy odohral 130 stretnutí, strelil 20 gólov a pridal 31 asistencií.

"Senátori" sa tak rozhodli ukončiť jeho kontrakt.

Dvadsaťpäťročného útočníka umiestnili na tzv. nepodmienečnú waiver listinu. Z tej si ho môže počas 24 hodín vziať ktorýkoľvek klub z NHL. Ak tak nespraví, z Whitea sa stane voľný hráč bez zmluvy.

Očakáva sa, že White napokon bude vykúpený. Znamená to, že v nasledujúcich šiestich sezónach s výnimkou sezóny 2024/25 mu Senators budú musieť každoročne vyplatiť 875-tisíc dolárov, hoci za nich už neodohrá ani zápas. V minulej sezóne bol tretím najdrahším forvardom v mužstve.

Niekdajší víťaz MS do 18 i 20 rokov sa teda čoskoro stane voľným hráčom a bude lákavým artiklom. Nebude drahý, preto môže znamenať pre budúceho zamestnávateľa vynikajúci prínos za výborné peniaze.

Pre Ottawu sa zas otvoria nové možnosti pri podpisovaní talentovaných mladíkov so žiarivou budúcnosťou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ottawa to prepískla. Zo zmluvy vykúpi tretieho najlepšie plateného útočníka