Draft, ako ho nepoznáte. Kde bude hrať Slafkovský a kto bol prvý Slovák?

Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.
Juraj Slafkovský a Šimon Nemec. (Autor: TASR)
Sportnet|23. jún 2022 o 15:02

Prečítajte si unikátnu e-knihu od Oh my Hockey a Sportnetu.

BRATISLAVA. Namiesto ľadovej plochy je položený červený koberec. Tam, kde zvyčajne stojí bránka, je veľké pódium a v celej aréne je obrovská koncentrácia hokejového talentu. Približne tak vyzerajú kulisy udalosti zvanej Draft NHL. 

Čo v e-knihe nájdete

  • vyše 90 analytických profilov talentov pred draftom
  • výnimočné príbehy Šimona Nemca a Filipa Mešára vyrozprávané v prvej osobe
  • štrnásť rozhovorov
  • zaujímavé témy zo súčasnosti i minulosti
  • preddraftové rebríčky

Každoročne si v ňom zástupcovia všetkých klubov najlepšej hokejovej ligy sveta vyberajú potenciálne hviezdy budúcnosti. Generálny manažér tímu sa postaví k mikrofónu na pódiu a po chvíľke napätia a vyriekne meno hráča.

Nasleduje prestrih do publika ako na udeľovaní filmových Oscarov. Mladý hokejista vstáva, prijíma gratulácie okolosediacich a dokráča na pódium, aby si obliekol dres klubu, v ktorom (možno) raz vykorčuľuje na ľad v zápase NHL.

Tento rok sa draft uskutoční v noci zo 7. na 8. júla nášho času v kanadskom Montreale, a pre slovenských fanúšikov to bude mimoriadne atraktívna šou. Po dlhých rokoch totiž budú patriť k hlavným hviezdam večera aj slovenskí hokejisti.

Reportéri z tímu Oh my Hockey, ktorí publikujú na portáli sportnet.sk pripravili pri tejto príležitosti výnimočnú e-knihu - najväčšieho sprievodcu draftom NHL v Česku a na Slovensku. Nájdete ju aj na konci tohto textu a k dispozícii ju má každý predplatiteľ Sportnetu.

Za jej prípravu bol zodpovedný Šimon Čop, profily jednotlivých hráčov a analytické veci pripravoval skaut Samuel Tirpák s výpomocou českého skauta Jakuba Hromadu a vo výraznej miere pomohli aj ostatní členovia redakcie - Samuel Grega a Daniel Vágner.

Kto sú najväčšie talenty draftu 2022?
Ako sa bude dariť Slovákom a Čechom?
Čo o sebe vravia a ako odpovedali v rozhovoroch?
Čo je vlastne draft a aká je jeho história?
Ktorého slovenského hokejistu si vybrali v drafte ešte na sklonku 70. rokov minulého storočia? Kto bol v drafte vysoko, no NHL si nikdy nezahral? 

Najväčší sprievodca draftom v Česku a na Slovensku má viac ako 140 strán. Nájdete v ňom analýzu vyše deväťdesiatich talentovaných tínedžerov, štrnásť rozhovorov, tri veľké príbehy, niekoľko zaujímavých článkov či náznak toho, ako by draft mohol vyzerať o rok.

Udalosť hokejového leta môžete sledovať v piatok 8. júla v noci (od 2.00) aj na sportnet.sk. Reportéri Oh my Hockey a Sportnetu ponúknu v živom štúdiu prognózy a analýzy draftu a budú reagovať aj na otázky a podnety čitateľov. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draft, ako ho nepoznáte. Kde bude hrať Slafkovský a kto bol prvý Slovák?