Kokaín je bežný ako pivo. Drogy v NHL už nie sú tajomstvo

Carey Price.
Carey Price. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|16. nov 2021 o 15:15

Brankár Carey Price pod pozlátkou senzačných výkonov skrýval útrapy.

Montreal zažíval hokejovú eufóriu, prvú po dlhom čase. Canadiens predviedli heroický obrat v prvom kole play-off proti Torontu Maple Leafs, potom vynulovali Winnipeg a prekvapivo došli cez Vegas až do finále. Na Stanley Cup nedosiahli. Šťastný koniec rozprávky im nedopriala Tampa Bay.

Jeden by povedal, že play-off 2021 bolo pre najstarší klub NHL plné optimizmu, nádeje a radosti. Všetko ružové, až na poslednú sériu. Hlavným strojcom úspechu bol brankár Carey Price, ktorý chytil formu, akú už dávno nie.

Bol - ako sa vraví - „na koni“. Svoj tím držal v každom zápase, pričom Habs šli do všetkých sérií v role outsidera. Ak by vyhrali titul, ocenenie pre najužitočnejšieho muža vyraďovacích bojov by takmer určite získal Price.

Lenže pod pozlátkou senzačných výkonov skrýval útrapy. Nebyť jeho rozhodnutia vyhľadať pomoc, svet by sa o tom zrejme nikdy nedozvedel.

A možno dozvedel, ale tým najhorším možným spôsobom.

Hviezda Montrealu bojujúca o nomináciu na olympijské hry, vynechala úvod sezóny 2021/22. Riešením jej problémov so závislosťou od oficiálne nekonkretizovaných návykových látok bol program hráčskej organizácie NHLPA na pomoc hráčom.

Price podstúpil mesačné liečenie.

„Za posledných zopár rokov som sa dostal na veľmi temné miesto a nevedel som nájsť silu bojovať s tým. Minulý mesiac som sa rozhodol nastúpiť do ústavného liečebného zariadenia. Veci sa dostali do bodu, keď som si uvedomil, že musím uprednostniť svoje zdravie nielen kvôli sebe, ale aj kvôli svojej rodine.

Požiadať o pomoc, keď ju potrebujete, je to, k čomu vedieme naše deti. Presne to som teraz musel urobiť ja,“ napísal na sociálnych sieťach.

Je späť v tíme, no zatiaľ nehrá. Pomaly sa dostáva do formy a nie je isté, kedy nastúpi na prvý zápas v aktuálnom ročníku.

Price nie je jediný, kto má problém s návykovými látkami. Drogy sú v spojení s NHL už verejným tajomstvom. Oficiálne nikto nevie, koľko hráčov ich berie. Niektoré svedectvá však hovoria o alarmujúcich číslach.

Hľadanie vinníka

Problému s drogami venoval pred zopár rokmi web The Athletic veľký samostatný článok. Novinárka Katie Strang sa snažila infiltrovať do problému skrz oslovenie hráčov i trénerov pôsobiacich v lige pod prísľubom anonymity.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kokaín je bežný ako pivo. Drogy v NHL už nie sú tajomstvo