Devils sa dotiahli na lídra divízie. Vyhrajú po 10 rokoch sériu v play off?

Hráči New Jersey Devils, zľava Dawson Mercer, Nico Hischier a Tomáš Tatar.
Hráči New Jersey Devils, zľava Dawson Mercer, Nico Hischier a Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|13. mar 2023 o 09:08

Mentorom pre mladý tím je Tomáš Tatar.

NEWARK. V nabitej Východnej konferencii naďalej žiari tím New Jersey Devils. Vďaka dôležitej výhre nad Carolinou majú v tabuľke už 94 bodov - rovnako ako Hurricanes, lídri Metropolitnej divízie.

Devils zvíťazili 3:0 najmä zásluhou troch bodov Jacka Hughesa (1+2) a brankára Vítka Vaněčka, ktorý zneškodnil všetkých 32 striel hostí. Zvíťazili v treťom zápase za sebou a v konferencii má viac bodov ako oni iba Boston.

"Je to pre nás veľké víťazstvo. Hurricanes majú dobrý tím, takže sme vedeli, že musíme hrať všetci naplno," povedal Hughes po tom, ako jeho tím zvíťazil v siedmom z uplynulých deviatich zápasov.

Brankár Vaněček vychytal tretie čisté konto v sezóne a deviate v profiligovej kariére. "Hráme naozaj dobre. Obrancovia robia svoju prácu na sto percent, útočníci strieľajú góly a brankár im už len musí pomáhať víťaziť," konštatoval Čech.

Devils si duel pochvaľujú. Pripravujú sa na play off, ktoré bude v ich konferencii mimoriadne náročné a cítia, že práve stretnutie proti Caroline bolo pre nich dôležitou skúškou.

"Vedeli sme, že sú tímom, ktorý vám dá pocítiť, keď na pár minút uberiete z plynu. Bol to pre nás dobrý test a zvládli sme ho naozaj dobre," dodal Jesper Bratt.

Mentorom pre mladé mužstvo je Slovák Tomáš Tatar, ktorý zažíva bodovo najúspešnejší rok od sezóny 2019/20. S 39 bodmi je v produktivite mužstva šiesty.

"Diabli" sú na najlepšej ceste ukončiť ťažké obdobie, ktoré pocítili ich fanúšikovia. Od finálovej účasti v roku 2012 nevyhralo New Jersey ani jednu sériu v play off a do vyraďovacích bojov postúpilo za desať rokov jediný raz, v roku 2018.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Devils sa dotiahli na lídra divízie. Vyhrajú po 10 rokoch sériu v play off?