Zámorský expert o 14-ročnej Slovenke: Zabudnite na Bedarda, je tu nový fenomén

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Twitter IIHF)
SITA|10. jan 2023 o 17:28

Predviedla jeden z najdominantnejších výkonov všetkých čias v podaní hráčky v jej veku, píše expert.

BRATISLAVA. Mladá slovenská hokejistka Nela Lopušanová neprestáva udivovať na MS v hokeji žien do 18 rokov 2023 vo švédskom Östersunde.

Ešte iba 14-ročná útočníčka prakticky sama zariadila pondelkové víťazstvo Sloveniek nad Švajčiarkami (4:1) a istú účasť vo štvrťfinále.

Cez obranu prechádza s ľahkosťou

Na trojbodový výkon z úvodného duelu skupiny B proti Japonkám (6:3) nadviazala hetrikom a asistenciou, čím si opäť vypýtala aj pozornosť odborníkov zo zámoria.

"Po trojbodovom výkone z jej premiérového zápasu na MS U18 predviedla jeden z najdominantnejších výkonov všetkých čias v podaní hráčky v jej veku. Počas celého duelu s ľahkosťou prechádzala cez švajčiarsku obranu a strelami vymetala rohy bránky," napísal Ian Kennedy z magazínu The Hockey News o výkone Lopušanovej.

VIDEO: Nela Lopušanová a jej hetrik v zápase Slovensko - Švajčiarsko

Tak ako po prvom zápase, aj po druhom ju označil za druhú hviezdu hracieho dňa na šampionáte.

Nový fenomén, ktorý si pýta pozornosť

Kennedy dokonca prirovnal Lopušanovej hernú dominanciu k tej, ktorú predvádzal kanadský útočník Connor Bedard na nedávnych MS v hokeji do 20 rokov 2023.

"Zabudnite na Bedarda. Je tu nový fenomén, ktorý si pýta pozornosť. Lopušanová vždy nájde spôsob, ako prekonať obranu súperiek, nastaviť svoje telo do správnej pozície a pracovať s hokejkou tak, aby predviedla elitné zakončenie. Ako 14-ročná nazbierala v dvoch zápasoch sedem bodov," doplnil expert.

Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov sú po dvoch zápasoch šampionátu na čele skupiny B s plným počtom 6 bodov o skóre pred druhými Češkami, s ktorými v stredu o 12.00 h zabojujú o prvenstvo v skupine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zámorský expert o 14-ročnej Slovenke: Zabudnite na Bedarda, je tu nový fenomén