Mladé Slovenky si s predstihom vybojovali štvrťfinále, po Japonkách zdolali aj Švajčiarky

Slovenská reprezentácia na MS v hokeji žien do 18 rokov
Slovenská reprezentácia na MS v hokeji žien do 18 rokov (Autor: SZĽH)
Sportnet|9. jan 2023 o 20:18

Slovensko dnes zdolalo Švajčiarsko v zápase skupiny B na MS v hokeji žien do 18 rokov 2023, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji žien do 18 rokov 2023 - skupina B

Slovensko - Švajčiarsko 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Góly: 22. Lopušanová, 25. Dobiašová (Lopušanová, Macková), 28. Lopušanová (Macková, Krákorová), 45. Lopušanová (Tóthová) – 9. Rosselová (Capezzaliová)

Vylúčené: 2:2 na 2 min, Bächlerová (Švajč.) na 5 min+DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0

Slovensko: Debnárová (Kubaniová) – Macková, Krákorová, Stern, Gálisová, Halušková, Mandelíková, Mateičková, Nogová – Lopušanová, Tóthová, Dobiašová (C) – Jancsóová (A), Blichová (A), Karkošková – Taricsová, Beňáková, Lacková – Paulínyová, Donovalová, Juríková

Švajčiarsko: Favreová (Bendererová) – Inkampová, Baechlerová (A), Aymonová, Langeneggerová, Peterová, Meriguetová, Capezzaliová – Buchiová, Herzigová, Eggliová – Weyová, Rosselová (A), Gaberellová (C) – Kunzová, Maechlerová, Balzerová – Hirtová, Manetschová, Dalessiová

ÖSTERSUND. Slovenské hokejistky do 18 rokov si v predstihu zabezpečili postup do štvrťfinále MS v hokeji žien do 18 rokov 2023 vo švédskom Östersunde. V pondelňajšom druhom vystúpení v B-skupine zdolali švajčiarske rovesníčky 4:1. Hetrikom sa blysla Nela Lopušanová.

Na úvod si Slovenky poradili s Japonkami 6:3, v záverečnom súboji skupiny nastúpia proti Češkám. Prvé dva tímy postúpili do štvrťfinále, družstvá na treťom a štvrtom mieste sa stretnú proti sebe v baráži o udržanie sa na dve víťazstvá.

VIDEO: Vyrovnávajúci gól Lopušanovej na 1:1

VIDEO: Druhý gól Lopušanovej, ktorým zvyšovala na 3:1

Hlas po zápase

Miroslav Mosnár, tréner SR 18 ženy: "Úvod zápas bol opatrný z oboch strán. Prvý gól sme inkasovali z dorážky v predbránkovom priestore. Dvakrát sa nám nepodarilo vyhodiť puk z obranného pásma, pričom dievčatám sme zdôrazňovali, aby si na to dali pozor. V druhej tretine nás naštartoval gól v oslabení. Pridali sme ďalšie, čo bolo veľmi fajn. Pred treťou tretinou sme si povedali, že budeme hrať rozumne a jednoducho. Podarilo sa nám dať štvrtý gól, čo bolo veľmi dôležité. Mali sme k dispozícii aj 5-minútovú presilovku, ale tú sme si skrátili vylúčením našej hráčky. Napriek tomu platí, že sme stretnutie umne dohrali a tešíme sa nielen z víťazstva, ale aj z postupu do štvrťfinále.“

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Slovenky nastúpia v základnej B-skupine na svoj posledný zápas v stredu od 12.00 h proti Česku.

Družstvá, ktoré sa v B-skupine umiestnia na 1. a 2. mieste, postúpia do štvrťfinále. Tímy na 3. a 4. priečke budú hrať baráž o udržanie na dva víťazné zápasy.

Tabuľka skupiny B

Poradie

Krajina

Zápasy

V

VP

PP

P

Skóre

Body

1.

Slovensko

2

2

0

0

0

10:4

6

2.

Česko

2

2

0

0

0

8:3

6

3.

Švajčiarsko

2

0

0

0

2

3:7

0

4.

Japonsko

2

0

0

0

2

4:11

0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladé Slovenky si s predstihom vybojovali štvrťfinále, po Japonkách zdolali aj Švajčiarky