Špičkový hokej, internátna škola. Prečo ide Nela Lopušanová k Niagarským vodopádom?

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Tumbász Hédi)
Šimon Čop|9. mar 2023 o 14:10

Hokejový talent odchádza v lete do Ameriky.

ŽILINA. Nela Lopušanová bude pokračovať v hokejovej kariére v Severnej Amerike. Ešte v stredu ráno hovorili rodičia talentovanej hráčky o dvoch vážnych ponukách, nad ktorými premýšľajú, ale musia zvažovať finančné články. Aj vďaka rozhovoru na Sportnete, nabrali udalosti rýchly spád.

Výber z dvoch vážnych ponúk napokon vyhrala Bishop Kearney High School. Škola je situovaná na predmestí Rochesteru v štáte New York na brehu Ontárijského jazera len hodinu a pol cesty od Niagarských vodopádov.

Pre talentovanú hokejistku je to výborná správa. Ako priznal jej otec Jozef, v Európe už pre ňu nevideli priestor na zlepšenie.

Správu ako prvý priniesol klub Vlci Žilina - mládež. K odchodu do zámoria veľkou mierou prispeli manažér žilinského klubu František Skladaný a generálna manažérka ženských hokejových reprezentácií Ľubomíra Kožanová.

"Tento klub mi dal veľmi veľa, či už po hokejovej alebo ľudskej stránke. Veľa som sa v ňom naučila. Teším sa na novú výzvu, ale do Žiliny sa vždy budem rada vracať," povedala Lopušanová pre klubový web.

Odhadom okolo desaťtisíc

Jozef Lopušan vysvetlil, že štúdium dieťaťa v zámorí predstavuje je pre rodičov významnú finančná záťaž.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Špičkový hokej, internátna škola. Prečo ide Nela Lopušanová k Niagarským vodopádom?