Babcock pozval mladého hráča na večeru. Prezrel si jeho telefón a vykopol ho

Mike Babcock.
Mike Babcock. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|21. sep 2023 o 06:46

Podľa lídrov sa tím Columbusu vďaka incidentu zocelil.

COLUMBUS. Kauza okolo trénera Mikea Babcocka sa z formálneho hľadiska naplnila jeho odstúpením z funkcie trénera Columbusu Blue Jackets. Učinil tak po obvineniach a následnom vyšetrovaní hráčskej asociácie NHLPA.

Tá preverila výroky bývalých hokejistov v podcaste Spittin Chiclets. Tí ako prví hovorili o trénerových praktikách, ktorých sa nevzdal ani potom, čo v NHL dostal druhú šancu.

Pôvodne sa vedelo o tom, že mal hráčom nedobrovoľne brať telefóny a prezerať si ich súkromné fotografie.

Paul Bissonnette a Ryan Whitney, moderátori podcastu, však zisťujú stále nové informácie. Druhý menovaný sa od jedného z mladých hráčov dozvedel, že tieto mítingy Babcock uskutočňoval u seba doma, nie v kancelárii.

Informácie, ktoré dostal, hovoria o tom, že minimálne jedného hráča pozval Babcock k sebe domov na večeru. Keď prišiel, vzal mu mobil a prehrabával sa mu v ňom. Keď skončil, požiadal hráča, aby odišiel. Večeru mu vôbec nenaservíroval.

Kritike teraz čelí aj vedenie organizácie. Hoci vlastníci dali najavo, že neplánujú zmeny na postoch prezidenta či manažéra, kapitán Boone Jenner dostal otázku, či Babcockov krátky, no intenzívny angažmán, nezanechal na tíme stopy.

"Myslím si, že posledný týždeň stmelil našu partiu," povedal pre NHL.com. "Som na chalanov hrdý. Takéto niečo ešte nezažili."

Hráči Blue Jackets mali po udalostiach minulého týždňa míting. Jeden z lídrov, obranca Zach Werenski, sa vyjadril, že sa po ňom cítili zocelení ako spoločenstvo.

Babcocka vo funkcii nahradil Pascal Vincent, ktorý chce minulosť nechať minulosťou: "Viem, že hráči tvrdo dreli celé leto. Viem, ako sme pokročili my ako tréneri. Teraz sa sústredíme na budúcnosť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Babcock pozval mladého hráča na večeru. Prezrel si jeho telefón a vykopol ho