Povedie aj Kňažka. Kontroverzný Babcock sa vracia do NHL

Mike Babcock.
Mike Babcock. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. júl 2023 o 16:41

Na dôchodku nevydržal ani rok.

COLUMBUS. Špekulácie sa naplnili. Známy Mike Babcock sa vracia do NHL, ako hlavný tréner povedie klub Columbus Blue Jackets. Organizácia správu zverejnila v sobotu na oficiálnych webových stránkach.

Šesťdesiatročný kouč netrénoval v súťaži od novembra 2019. Z Toronta Maple Leafs ho prepustili po prevalení škandálu a informácií, že mal dlhodobo a v rôznych kluboch psychicky deptať hráčov.

V auguste 2022 oznámil, že odchádza do dôchodku. Svoje rozhodnutie zmenil.

"Naším cieľom na začiatku tohto procesu bolo nájsť trénera, ktorý dá našim hráčom najlepšiu šancu uspieť vďaka systému, disciplíne a skúsenostiam, pretože pokračujeme v budovaní tímu, ktorý môže bojovať o Stanleyho pohár," povedal o tejto voľbe generálny manažér Jarmo Kekalainen.

"Po veľmi dôkladnom a dlhom procese sme radi, že môžeme privítať Mika Babcocka ako ďalšieho hlavného trénera Columbusu Blue Jackets."

Babcock je jediným trénerom v Triple Gold Clube. Ako kouč získal Stanleyho pohár, zlato z olympijských hier aj majstrovstiev sveta.

V NHL zbieral bohaté skúsenosti od roku 2002. Trénoval Anaheim, Detroit a Toronto. V posledných dvoch sezónach pôsobil v univerzitných ligách.

Blue Jackets hľadali nového trénera od apríla. Po neúspešnej sezóne prepustili Brada Larsena, ktorý na poste hlavného kormidelníka pôsobil dva roky.

"Sme odhodlaní vybudovať tím, ktorý vyhrá Stanleyho pohár a urobiť to správnym spôsobom definovaným tvrdou prácou, hrdosťou, profesionalitou a rešpektom," povedal prezident hokejových operácií klubu John Davidson.

"Columbus je úžasné mesto a klub so silnými vlastníkmi, skvelým manažmentom, talentovanými hráčmi, prvotriednym vybavením a oddanými, vášnivými fanúšikmi a ja som preto veľmi šťastný, že budem hlavným trénerom Columbusu Blue Jackets," vyhlásil Babcock.

V minulosti viedol niekoľkých slovenských hokejistov, napríklad Tomáša Tatara, Tomáša Jurča alebo Martina Marinčina. V novom pôsobisku by si pod ním mohol zahrať Samuel Kňažko, jeden z talentovaných obrancov klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Povedie aj Kňažka. Kontroverzný Babcock sa vracia do NHL