Zúrivý Pecararo zlomil hokejku o tvár súpera, kríza Slovana proti Michalovciam sa prehĺbila

Šarvátka pred bránou Slovana v zápase proti Michalovciam.
Fotogaléria (8)
Šarvátka pred bránou Slovana v zápase proti Michalovciam. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|17. okt 2024 o 07:35

Zemplínčania sa minimálne na dva dni stali lídrami extraligy.

MICHALOVCE. Už viac ako pol druha roka čakajú hokejisti Slovana Bratislava na víťazstvo nad Michalovcami.

Na stredajšiu predohrávku 13. kola na Zemplín pritom cestovali v dobrom nastavení po dvoch víťazstvách nad majstrovskou Nitrou a vicemajstrami zo Spišskej Novej Vsi, na ktoré však dokázali nadviazať len v prvej tretine, keď ich v 13. minúte útočník Liam Pecararo poslal do vedenia.

Americký ťahúň ofenzívy Slovana ešte v prvej tretine prvýkrát nezvládol nával emócií, nechal sa vylúčiť za zbytočný faul v strednom pásme a Adam Drgoň v závere presilovky vyrovnával.

Pecararo vtedy ešte zrejme ani sám netušil, že napokon sa stane viac ako negatívnym hrdinom zápasu s 56 trestnými minútami.

V úvode druhej tretiny domáci kapitán Kaspars Daugavinš aj s poriadnou dávkou šťastia otočil skóre a poslal domácich do vedenia.

„Bolo to absolútne šťastie. Zbytočne by som hovoril niečo iné a tvrdil, že som to takto chcel. Puk ma dobre trafil. Niekedy potrebujete dobrý odraz,“ zasmial sa Daugavinš pri pozápasovom komentári svojho prvého gólu v zápase

Fotogaléria zo zápasu HK Dukla Michalovce - HC Slovan Bratislava (Tipos extraliga - 13. kolo)

V presilovkách nekompromisne trestali

Necelých päť minút pred koncom druhej tretiny Daugavinš potrestal ďalšie zbytočné vylúčenie Pecarara gólom na 3:1, na ktorý po necelých dvoch minútach nadviazal fínsky útočník Topi Rönni gólom na 4:1.

Po ňom prišiel nepochopiteľný skrat Pecarara, ktorý najprv podrazil domáceho brankára Juliana Juncu, potom krosčekoval hlavu domáceho obrancu Sebastiana Jasečka a následne sa pobil so svojim krajanom Adamom Vargom.

Vyslúžil si jeden dvojminútový a dva päúťminútové tresty spolu s dvoma osobnými trestami do konca zápasu.

Domáci síce ponúknutú sedem minútovú presilovku nevyužili, ale napokon aj tretíkrát potrestali nedisciplinovanosť hostí, keď pri vylúčení Martina Bakoša za seknutie necelých šesť minút pre koncom zápasu lotyšský útočník Renars Krastenbergs uzavrel skóre zápasu na konečných 5:1.

VIDEO: Zostrih zápasu Michalovce - Slovan

„Odohrali sme veľmi solídnych šesťdesiat minút. Hrali sme so srdcom a dnes som hrdý na každého hráča.

Výborne zapracovali špeciálne formácie, mali sme dobré oslabenia, v ktorých sme neinkasovali a v presilovkách sme dali tri góly.

Najdôležitejšie je že začíname vyzerať ako tím,“ pochválil svojich zverencov domáci tréner Valtonen.

Tri využité presilovky potešili aj Daugavinša: „Stále s tým trochu bojujeme, súperi si už od prípravy naše presilovky dobre načítali. A najmä v ťažkých zápasoch, sú presilovky rozhodujúce a tri využité je naozaj dobré číslo.“

Pecararov skrat cez čiaru

Aj po zápase najviac rezonovali ataky zúrivého Pecarara v obrannom pásme Michaloviec necelé tri minúty pred koncom druhej tretiny

„Faul na nášho brankára som nevidel, bolo som otočený chrbtom. Ale krosček na hlavu je už úplne cez čiaru, veď Jasečkovi o tvár zlomil hokejku.

Uvidíme, čo na to povedia odborníci z disciplinárky, ale bolo to zbytočné a zákerné,“ komentoval počínanie protihráča domáci obranca Adam Drgoň.

Do duše amerického útočníka sa chystajú prehovoriť aj kapitán Slovana Michal Sersen a tréner Peter Oremus.

„Nechám si to pre seba,“ reagoval Sersen na otázku, čo povie svojmu spoluhráčovi.

Tréner Oremus neskrýval rozčarovanie nad konaním Pecarara.

„Samozrejme, že niečo také vždy ovplyvní zápas, hoci sa to stalo, keď sme už prehrávali o tri góly. Je dospelý človek a každý hráč by si mal vedieť udržať emócie na uzde.

Nevidím mu do jeho myšlienok, ale ak takéto situácie nezvláda, nie je to dobré. A v jeho prípade obzvlášť, lebo rovnako ako každý hráč, aj on je najviac platný pre tím, keď je na ľade. Určite si s ním o tom pohovorím. Takéto niečo si jednoducho nemôže dovoliť,“ dodal Oremus.

Tréner Slovana Peter Oremus.
Tréner Slovana Peter Oremus. (Autor: TASR)

Nedisciplinovanosť a chýbajúca pracovitosť

Kapitán Slovana Michal Sersen za najväčší dôvod prehry označil osobnú nedisciplinovanosť.

Bratislavčania darovali súperovi sedem presiloviek, z ktorých azda len jediná nebola po hlúpom a zbytočnom faule.

„V prvej tretine to s našou hrou nevyzeralo vôbec zle. V druhej sme začali byť nedisciplinovaní a Michalovce to dokonale využili a rozhodli zápas.

Musíme sa jednoducho vyvarovať takejto osobnej nedisciplinovanosti,“ poznamenal Sersen, na ktorého nadviazal aj tréner Oremus:

„Nenadviazali sme na dobré výkony z posledných zápasov. V nich sme dokázali bodovať, pretože sme hrali dobre a disciplinovane. Dnes to tak nebolo a prehrali sme.

Potrebujeme stabilizovať výkony, pretože lepšie striedajú horšie. Ak chceme byť v tabuľke hore, musíme mať čo najmenej takých zápasov ako dnes.

Už pred sezónou som povedal, že cestou k úspechu je pracovitosť. A dnes som ten pracovitý Slovan nevidel.“

Tabuľka je pekná, ale rozhodne sa v marci

Michalovčania si víťazstvom nad Slovanom napravili chuť po nešťastnej domácej prehre s Nitrou. A bonusom je aj to, že sa minimálne na dva dni stali lídrami extraligy.

Už v piatok cestujú do Spišskej Novej Vsi, ktorú z pozície zosadili a v nedeľu ich čaká domáce derby s Košicami.

„Každý chce byť na prvom mieste, ale pre nás je dôležité, že sa herne zlepšujeme. Už v zápase s Nitrou sme hrali veľmi dobre, ale nebodovali sme, teraz prišlo veľké víťazstvo nad Slovanom a máme tri body,“ komentoval Daugavinš pozíciu lídra.

Hráči Michaloviec oslavujú gól v zápase proti Slovanu.
Hráči Michaloviec oslavujú gól v zápase proti Slovanu. (Autor: TASR)

Tú nepreceňuje ani Adam Drgoň, ktorý podľa vlastných slov tabuľku vôbec nesleduje.

„Sezóna sa začína v marci. Môžete dominovať pol roka, vyhrať základnú časť, ale ak vypadnete v prvom kole play-off, tak z toho nemáte nič.

Na začiatku sezóny má každý veľa fyzických i psychických síl a zápasy sú veľmi vyrovnané. Reálne sa sila tímov ukáže až v tabuľke v januári,“ myslí si Drgoň.

Slovanisti prvý z dvojice zápasov na východe nezvládli. Ten druhý ich čaká v piatok v Košiciach, kde si v tomto týždni rozložili dočasný stan a už pred zápasom na Zemplíne trénovali v tréningovej hale Steel Arény.

Tá by mala byť na veľké derby odvekých rivalov vypredaná.

„Každý zápas pred plným hľadiskom či už tu v Michalovciach alebo v Košiciach je pre všetkých hráčov výborný.

A sami hráči musia na ľade odovzdať všetko, aby sa pričinili o to, že odohráme v Košiciach dobrý zápas,“ dodal smerom k šlágru tréner Oremus.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zúrivý Pecararo zlomil hokejku o tvár súpera, kríza Slovana proti Michalovciam sa prehĺbila