V útoku musia hrať obrancovia. Zažívame eufóriu, hlási kapitán Michaloviec

Gólová radosť Michaloviec.
Gólová radosť Michaloviec. (Autor: TASR)
Šimon Čop, Laura Bérešová|5. apr 2023 o 22:10

Séria medzi Košicami a Michalovcami je vyrovnaná.

MICHALOVCE. Keď v čase 37:06 štvrtého semifinálového zápasu medzi Košicami a Michalovcami skóroval košický útočník Lamper, okamžite za rozhodcami upaľoval kapitán Vladimír Mihalik. 

Krátko predtým reklamovali hráči na ľade, striedačka i fanúšikovia Dukly nedovolenú hru Jaroslava Janusa. Podľa nich zahral hosťujúci brankár mimo povoleného lichobežníka. Arbitri hraničnú situáciu pustili a Lamper znížil na 1:2. 

Sťažnosti sa zopakovali aj v 49. minúte, no na druhej strane.

Dávid Buc strelil gól v presilovej hre piatich proti štyrom krátko predtým, než by sa do bránenia stihol zapojiť súperov hráč po uplynutí trestu a skončení početnej nevýhody o dvoch hráčov. 

Na “lavici hanby” ho podľa Košičanov zdržali časomerači zodpovední za otváranie dvierok. Ani tentoraz však rozhodcovia svoje verdikty nemenili.

Druhý zápas na ľade Michaloviec bol nervóznejší ako predošlé. Potýčok bolo hojne, “oceliari” v snahe vyrovnať často domácich provokovali, no do úspešného konca to nedotiahli. Sami po zápase priznali, že emócií bolo priveľa. 

“Líšky” zvíťazili pomerom 4:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Domácu prehru si už snáď ani nepamätajú. Pred vlastnými fanúšikmi sú neporazení už takmer mesiac.

VIDEO: Zostrih zo 4. semifinálového zápasu medzi Košicami a Michalovcami

Napriek skúsenostiam veľa chýb 

“Kľúčové dnes boli výkon, bojovnosť a taktická disciplína, vďaka čomu sme eliminovali silné stránky súpera. Boli sme sebavedomí na puku.

Dokázali sme si vytvárať šance, čo bolo dôležité pre náš vnútorný pokoj a motiváciu,” hodnotil výkon Michalovčanov tréner Kúdelka. 

“Vďaka gólom sme uverili, že môžeme zvíťaziť. Hrali sme veľmi dobrý hokej a boli sme lepší ako náš súper. Som rád, že sme boli pokojní, nenechali sme sa vyprovokovať, z čoho plynuli naše presilové hry na konci, ktoré sme využili.”

Obraz hry sa oproti začiatku série otočil. Kým po prvom zápase odborníci hodnotili, že Košice vďaka trpezlivosti potrestali chyby Michaloviec, tentoraz sa im koncentrovanejší a istejší zdali Zemplínčania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V útoku musia hrať obrancovia. Zažívame eufóriu, hlási kapitán Michaloviec