Oilers vyhrávajú a McDavid žiari. Hráč týždňa vyzdvihuje celý tím

Útočník Edmontonu Connor McDavid v súboji s Eetu Luostarinenom.
Útočník Edmontonu Connor McDavid v súboji s Eetu Luostarinenom. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. nov 2023 o 20:05

Lídrom produktivity NHL je Nikita Kučerov.

NEW YORK. Hráčmi týždňa v zámorskej NHL sa stali útočníci Connor McDavid z Edmontonu, Nikita Kučerov z Tampy Bay a brankár Nashvillu Juuse Saros.

Prvou hviezdou sa stal McDavid, ktorý mal prsty v 12 z 19 gólov Oilers. Dvadsaťšesťročný kapitán sa v uplynulom týždni podieľal na dvoch triumfoch svojho tímu. Celkovo nazbieral v štyroch zápasoch 12 bodov (3+9).

Najvýraznejší bodový zápis zaznamenal pri nedeľňajšom vysokom víťazstve nad Anaheimom (8:2), keď strelil gól a pridal štyri asistencie.

"Mali sme za sebou sériu prehier a museli sme nájsť spôsob, ako sa z toho dostať. Sebavedomie je súčasť tohto procesu. Celý náš tím hrá lepšie a to je dôvod, prečo sa zlepšujú naše výsledky.

Nie je to iba o jednom hráčovi, ale vyžaduje si to správny prístup celého tímu. Myslím si, že je vidno, že hráme lepšie," konštatoval McDavid.

Kučerov sa blysol šiestimi bodmi (2+4) pri triumfe Lightning nad Carolinou (8:2). Vo zvyšných dvoch dueloch získal ešte dve asistencie.

Ruský útočník bodoval v piatich stretnutiach za sebou a s bilanciou 15 gólov a 20 asistencií je na čele produktivity súťaže, vedie aj poradie kanonierov.

Saros je dôležitým článkom skvelej fazóny Nashvillu. Fínsky brankár pridal počas týždňa ďalšie tri víťazstvá a Predators neprehrali v piatich dueloch v sérii, z toho štyrikrát chytal Saros a raz Kevin Lankinen.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Oilers vyhrávajú a McDavid žiari. Hráč týždňa vyzdvihuje celý tím