Tkachuk: Vyhral som aj pre fanúšikov Calgary. Čoskoro vyhrá Stanley Cup brat

Matthew Tkachuk sa raduje po výhre Stanleyho pohára.
Matthew Tkachuk sa raduje po výhre Stanleyho pohára. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. jún 2024 o 17:10

Matthew Tkachuk je prvým členom známej rodiny, ktorý vyhral Stanley Cup.

SUNRISE. Keď pozdvihol nad hlavu Stanley Cup, jeho pohľad smeroval na tribúny. Okamžite sa zadíval na rodičov a brata, ktorí plakali, aplaudovali a neskrývali radosť.

Matthew Tkachuk sa stal prvým Tkachukom s najcennejšou hokejovou trofejou. Nedosiahol na ňu ani jeho otec a zatiaľ čaká aj brat Brady, kapitán Ottawy.

Matthew bol najproduktívnejším hráčom Floridy pri honbe za prvým klubovým Stanley Cupom. Pričinil sa oň ako kľúčová osobnosť.

"Už to viac nie je sen. Je to realita. Nemôžem tomu uveriť. Som tak vďačný. Vďačný všetkým. Hrám za tak skvelý tím s takými úžasnými chalanmi," hovoril dojatý na ľade bezprostredne po zápase.

O niekoľko minút s ním bola celá rodina. Tkachuk nechal aj otca Keitha, aby si legendárny pohár poťažkal.

VIDEO: Matthew Tkachuk v objatí s rodinou

Nasledujúce dni budú oslavovať.

"Budú tu oslavovať so mnou. Ale viem, že to nebude jediný raz, lebo čoskoro Stanley Cup získa aj môj brat. Je to neuveriteľný hráč stavaný na play-off a ja sa už neviem dočkať, kedy ho uvidím hrať v play-off a vo finále. Je taký dobrý," nádeja sa starší a úspešnejší z dvojice.

S úsmevom dodal, že ho Brady zajtra bude musieť ťahať z postele. Určite nebude mať dostatok síl, aby sa z nej postavil sám.

Tkachuk bol po zisku trofeje bezprostredný. Odkaz mal aj pre fanúšikov Calgary Flames, ktorých kedysi tešil gólmi a tvrdými zákrokmi, no mnohí mu dodnes nezabudli, že z Alberty odišiel na Floridu.

"Pozdravujem všetkých mojich fanúšikov z Calgary. Veď ste vedeli, že som nemohol nechať Edmonton vyhrať," vyhlásil.

Panthers vyhrali sériu po dramatickom priebehu. Najprv viedli 3:0 na zápasy, no potom Oilers vyrovnali. V rozhodujúcom siedmom stretnutí zvíťazili 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tkachuk: Vyhral som aj pre fanúšikov Calgary. Čoskoro vyhrá Stanley Cup brat