Patrí k najperspektívnejším. Talent Minnesoty si zarobí takmer 50 miliónov

Matt Boldy a Kirill Kaprizov sa radujú z gólu.
Matt Boldy a Kirill Kaprizov sa radujú z gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR, Oh my Hockey|16. jan 2023 o 17:56

Matt Boldy bude patriť k najlepšie zarábajúcim hráčom Wild.

ST. PAUL. Vedenie klubu NHL Minnesota Wild sa dohodlo s americkým hokejistom Mattom Boldym na predĺžení spolupráce.

Dvadsaťjedenročný útočník podpísal v pondelok nový sedemročný kontrakt, ktorý mu vynesie celkovo 49 miliónov dolárov. Ročne tak v priemere zarobí sedem miliónov dolárov.

Generálny manažér Minnesoty Bill Guerin dal mladému krídelníkovi lukratívnu zmluvu ešte skôr, než v profilige nazbieral 100 bodov. Počas necelých dvoch sezón v NHL získal Boldy v 89 zápasoch základnej časti dokopy 68 bodov (27+41), v šiestich dueloch play off strelil jeden gól.

Boldy sa mohol stať po tejto sezóne obmedzeným voľným hráčom, na základe nového kontraktu by mal zostať v tíme až do konca ročníka 2029/2030. Pôvodne sa predpokladalo, že podpíše trojročnú premosťovaciu zmluvu.

Boldy aj po odchode spoluhráča z útoku Kevina Fialu do Los Angeles zostal v druhej lajne Wild produktívny. V prebiehajúcej sezóne vsietil v 42 stretnutiach 12 gólov a pridal 17 asistencií.

V NHL tak pokračuje trend podpisov dlhoročných luxusných zmlúv mladíkov po vypršaní ich nováčikovských kontraktov. Počas uplynulých mesiacov sa na podobných megazmluvách dohodli aj Boldyho krajania Tage Thompson z Buffala, Jack Hughes z New Jersey či Jason Robertson z Dallasu.

V budúcom ročníku sa Boldy stane druhým najlepšie plateným forvardom mužstva po Kirillovi Kaprizovovi. Z obrancov poberá viac iba kapitán Jared Spurgeon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Patrí k najperspektívnejším. Talent Minnesoty si zarobí takmer 50 miliónov