Zmena v tíme Slovenska. Fehérváry v olympijskej kvalifikácii napokon nenastúpi

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry (Autor: TASR)
Sportnet|28. aug 2024 o 10:57 (aktualizované 28. aug 2024 o 11:34)

Obranca hovoril o neistom štarte už na zraze.

BRATISLAVA. Trénerský tím slovenskej hokejovej reprezentácie musel krátko pred kvalifikáciou na ZOH 2026 urobiť v nominácii jednu zmenu.

V pôvodnom kádri figuroval obranca Martin Fehérváry, hráč Washingtonu napokon v Bratislave nenastúpi pre zranenie, nahradí ho František Gajdoš.

K tímu sa pripojil na nedeľňajšom zraze, absolvoval s ním aj tréningové jednotky, deň pred štartom turnaja však padlo rozhodnutie, že do zápasov nenastúpi.

"Martinov stav sme konzultovali na dennej báze s fyzioterapeutom i lekárom. Washington ho síce uvoľnil pre potreby reprezentácie, no iba v prípade, že bude fit zo zdravotného hľadiska. To sa nám do dnešného nepodarilo stopercentne docieliť," vysvetlil Peter Frühauf, asistent trénera Craiga Ramsayho.

Fehérváry chcel pomôcť Slovensku prebojovať sa na ZOH v Taliansku. Rovnako ako pred tromi rokmi si však v kvalifikácii nezahrá. V auguste 2021 musel tím opustiť z vážnych rodinných dôvodov, tentoraz ho vyradilo zranenie.

"Už pred zrazom som avizoval, že nie som úplne stopercentný zo zdravotného hľadiska. Že si to musím vyskúšať. Uzavreli sme to napokon tak, že bude lepšie, aby som si dal ešte oddych. Na plnú zápasovú záťaž nie som pripravený. Veľmi ma to mrzí. Chcel som ísť hrať, je to škoda.

Na druhej strane sa musím pozerať do budúcna, sezóna v NHL je dlhá a náročná. Radšej si chcem zranenie poriadne doliečiť, ako sa s ním trápiť celý rok. Naďalej platí, že, keď budem mať možnosť prísť do reprezentácie a budem zdravý, vždy prídem," povedal pre hockeyslovakia.sk obranca s 230 štartmi v zámorskej NHL.

František Gajdoš na MS v hokeji 2024.
František Gajdoš na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)

Fehérváryho na slovenskej súpiske vystriedal Gajdoš. V utorok večer dostal telefonát od vedenia reprezentácie, v stredu ráno už s tímom trénoval v Bratislave.

"Každá pozvánka do národného tímu ma poteší. Prišla nečakane, keďže tréneri mi volali v utorok večer. Sadol som do auta a dnes som na tréningu. Bojovať o olympiádu je veľká motivácia.

Zápasy budú ostrejšie a zrejme vo vyššom tempe ako prípravné duely na klubovej úrovni, teším sa," skonštatoval Gajdoš, ktorý v uplynulej sezóne pomohol HK Nitra k zisku majstrovského titulu.

Slováci sa v Bratislave postupne stretnú s Rakúskom (29. augusta o 18.00), o deň neskôr v rovnakom čase nastúpia proti Maďarsku a súboje v D-skupine, z ktorej postúpi iba víťaz, zakončia v prvý septembrový deň proti Kazachstanu (18.00).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zmena v tíme Slovenska. Fehérváry v olympijskej kvalifikácii napokon nenastúpi