Vynikajúci Chromiak. Strelil dva góly a pomohol Kings vyhrať

Martin Chromiak (vpravo) v drese Los Angeles Kings.
Martin Chromiak (vpravo) v drese Los Angeles Kings. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. sep 2022 o 07:18

V akcii boli piati Slováci.

SAN JOSE. Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak zažiaril na turnaji Rookie Faceoff v San Jose. Jeho Los Angeles Kings nastúpili proti Vegas Golden Knights.

Ešte v 48. minúte sa zdalo, že "králi" odídu zo zápasu ako porazení. Prehrávali 2:4. Vtedy ale prišli chvíle Chromiaka, ktorý najprv znížil na 3:4 a potom vyrovnal skóre, čím vybojoval pre svoj tím predĺženie.

Kings vyhrali 5:4 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci strelil obranca Brandt Clarke, ktorý strávil ročník 2020/21 na Slovensku v drese Nových Zámkov.

V bráne Los Angeles bol Dávid Hrenák.

Na tom istom turnaji hrali v noci zo soboty na nedeľu aj Pavol Regenda (Anaheim Ducks) a Miloš Kelemen (Arizona Coyotes). Z ich vzájomného súboja vyšiel ako šťastnejší druhý menovaný, keďže "kojoti" vyhrali 2:1. Slováci sa bodovo nepresadili, hoci Regenda clonil pri jedinom presnom zásahu "káčerov".

Za New Jersey Devils nastúpil v druhom zápase za dva dni obranca Šimon Nemec. Potom, čo v prvom stretnutí zaznamenal dve asistencie, sa v druhom bodovo nepresadil. "Diabli" podľahli Buffalu 4:7.

Posledným Slovákom v akcii bol Adam Sýkora z New Yorku Rangers. Jeho mužstvo opäť čelilo Philadelphii a opäť prehralo, tentoraz jednoznačne 1:5.

V nedeľu večer a v noci budú na programe ďalšie zápasy so slovenským zastúpením.

O 18.00 h nastúpia Montreal Canadiens proti Ottawe Senators. Hrať bude aj Juraj Slafkovský. Štart Filipa Mešára nebol zatiaľ oficiálne potvrdený.

O hodinu neskôr sa odohrá floridské derby medzi Tampou Bay Lightning a Floridou Panthers. V drese Bolts by mal nastúpiť Max Čajkovič.

O 20.00 h bude Samuel Kňažko z Columbusu čeliť Torontu. V rovnakom čase by mal nastúpiť aj Servác Petrovský za Minnesotu proti Chicagu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vynikajúci Chromiak. Strelil dva góly a pomohol Kings vyhrať