Legendárny Brodeur si pochvaľuje: Devils sú späť tam, kde patria

Šimon Nemec si podáva ruku s Martinom Brodeurom pri drafte NHL 2022.
Šimon Nemec si podáva ruku s Martinom Brodeurom pri drafte NHL 2022. (Autor: Reuters)
Oh my Hockey|17. feb 2023 o 06:53

Brodeur zložil kompliment aj českému brankárovi Vítkovi Vaněčkovi.

NEW JERSEY. New Jersey Devils patria v hernom prejave medzi najlepšie a najsympatickejšie tímy v súčasnej NHL. Oproti minulému roku sú na opačnom konci tabuľky a ich postup vyzerá byť samozrejmosťou.

Zásluhu má na tom aj Martin Brodeur. Legendárny brankár pôsobí v organizácii ako viceprezident pre hokejové operácie. V lete patril k hŕstke zástupcov klubu, ktorá vítala dvojku draftu Šimona Nemca.

"Teraz sú Devils tam, kde patria po celý čas," povedal legendárny brankár podľa Ryana Novozinského z NJ.com. "V minulosti to bolo ťažké pre fanúšikov a pre všetkých ľudí pracujúcich tu. Vrátili sme sa tam, kam patríme, aby to tu opäť žilo."

"Diabli" sú so 75 bodmi druhí v Metropolitnej divízii a tretí v celej NHL. V mužstve pravidelne hráva a delí sa o skúsenosti s mladšími slovenský veterán Tomáš Tatar.

Ako jeden z najlepších mančaftov ich hodnotia aj pokročilé metriky. Tými sa Devils dlhodobo riadia.

Brodeur chváli aj brankárov. Sám bol súčasťou Devils, keď vládli NHL na prelome tisícročí, preto vie, aké dôležité je nájsť ideálneho brankára.

"Je výborné, že máme v bránke opäť trochu viac stability. Priniesol to k nám Vítek Vaněček. Aj Mackenzie Blackwood mal po návrate po zranení zopár dobrých zápasov," vyjadril sa.

Päťdesiatročný Kanaďan pôsobil v klube medzi rokmi 1993-2014. Ako brankár Devils vyhral tri Stanley Cupy, päť Jenningsových trofejí, štyri Vezinové trofeje a raz sa stal nováčikom roka. Jeho číslo 30 vyradili v roku 2016.

Z medzinárodnej úrovne má dve zlaté medaily z olympiády a triumf na Svetovom pohári.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Legendárny Brodeur si pochvaľuje: Devils sú späť tam, kde patria