Byť dobrým spoluhráčom je viac ako body. Obranca Nashvillu ukončil kariéru

Mark Borowiecki a Garnet Hathaway v súboji.
Mark Borowiecki a Garnet Hathaway v súboji. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|4. máj 2023 o 07:45

Koniec kariéry oznámil v stredu.

NASHVILLE. Kanadský hokejový obranca Mark Borowiecki ukončil vo veku 33 rokov hráčsku kariéru. Oznámil to na sociálnej sieti Instagram.

V NHL odohral celkovo 468 zápasov, v ktorých sa prezentoval dôrazným štýlom hry, pričom dvakrát bol najtrestanejší hráč základnej časti. Posledný zápas odohral 23. októbra 2022, odvtedy chýbal v zostave Nashvillu pre zranenie.

V roku 2008 ho zo 139. miesta draftovala Ottawa, z ktorej aj pochádza, a v jej organizácii pôsobil do septembra 2020. Následne podpísal zmluvu s Nashvillom.

V základnej časti NHL odohral 458 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 15 gólov, 41 asistencií a 848 trestných minút. V 10 zápasoch play off nebodoval a nazbieral v nich štyri menšie tresty.

"Môj kamarát, ktorý hral dlhé roky v NHL, sa ma raz spýtal na to, čo chcem aby bol môj odkaz v NHL. Povedal mi, že to, aby si ma pamätali ako dobrého človeka a spoluhráča bude oveľa dôležitejšie než kanadské body a iné úspechy.

Veľmi sa teším na novú kapitolu v hokejovom živote a teším sa, že budem mať príležitosť pomôcť v hokejovom raste iným hráčom," uviedol Borowiecki.

Počas profesionálnej kariéry zaznamenal jeden väčší úspech. V roku 2011 vyhral Calder Cup ako šampión AHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Byť dobrým spoluhráčom je viac ako body. Obranca Nashvillu ukončil kariéru