Haščák sa vracia do extraligy, Česko vymenil za Slovan Bratislava

Marcel Haščák.
Marcel Haščák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|15. nov 2021 o 12:35

Najlepší strelec uplynulých ročníkov má nový klub.

BRATISLAVA. Hokejový klub HC Slovan Bratislava získal do svojich radov produktívneho útočníka Marcela Haščáka.

Najlepší strelec uplynulých dvoch ročníkov Tipos extraligy podpísal so Slovanom zmluvu do konca sezóny 2023/2024.

Ako uviedol klub na svojom webe, Haščák sa k mužstvu pripojí už na pondelkovom tréningu a v zostave by sa mal objaviť v najbližších zápasoch, ktoré Slovan odohrá na ihriskách súperov v Spišskej Novej Vsi, Michalovciach a Liptovskom Mikuláši.

"S Marcelom sme boli v posledných dňoch počas reprezentačnej prestávky v osobnom kontakte. Po tom, čo sme zistili, že nie je celkom spokojný so svojou úlohou v Komete, sme mu predostreli konkrétnu ponuku na pôsobenie v Slovane. Napokon sme sa celkom rýchlo dohodli.

Marcel je víťazný typ hráča, túži nielen po plnohodnotnej úlohe v mužstve, ale najmä po tímovom úspechu. Verím, že v Slovane sa nám spolu podarí oboje," povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Tridsaťštyriročný Haščák odohral v tejto sezóne za Kometu Brno 18 zápasov, strelil 5 gólov a pridal 3 asistencie.

Skúsený krídelník hral v minulosti na Slovensku za Poprad a Košice, v nadnárodnej KHL za Rigu a Chabarovsk, v Česku okrem Brna aj za Karlove Vary. Slovensko reprezentoval na piatich MS (2012, 2013, 2014, 2017 a 2018) aj na ZOH 2018 v Pjongčangu.

S Košičanmi získal jeden titul, s národným tímom bral striebro na svetovom šampionáte v Helsinkách 2012. Dva tituly má aj z Česka s Brnom (2017 a 2018).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Haščák sa vracia do extraligy, Česko vymenil za Slovan Bratislava