Třinec získaval body iba so Slovanom. Döme: Spravili sme obrovské chyby

Hokejisti HC Slovan Bratislava a tréner Róbert Döme.
Hokejisti HC Slovan Bratislava a tréner Róbert Döme. (Autor: TASR)
SITA|14. okt 2021 o 11:12

Slovan Bratislava nezískal v hokejovej Lige majstrov ani bod.

BRATISLAVA. HC Slovan Bratislava sa stal prvým slovenským účastníkom hokejovej Ligy majstrov, ktorý v základnej skupine nezískal ani bod.

Slovanisti vedení trénerom Róbertom Dömem po piatich prehrách absolvovali v stredu rozlúčku so súťažou, v domácom prostredí v nej podľahli českému Třincu 1:4. V tabuľke F-skupiny tak Slovan obsadil poslednú 4. pozíciu.

Slovanu dávali góly Slováci

Jediným úspešným strelcom v domácom drese bol v 34. minút legionár Andrew Yogan, ktorý korigoval na priebežných 1:3. Za hostí tri zo štyroch gólov dosiahli Slováci - prvý strelil Patrik Hrehorčák, tretí Miloš Roman a štvrtý Vladimír Dravecký.

Vedenie Slovana už pred zápasom avizovalo, že v tomto súboji dá príležitosť aj mladším a menej vyťaženým hráčom.

V bránke chytal Samuel Hlavaj namiesto Kristersa Gudlevskisa, v defenzíve dostali voľno Michal Sersen s Mattom MacKenziem a v útoku napríklad Brant Harris či William Rapuzzi. Debut v A-tíme absolvovali juniori Maximilán Bubica a Václav Trubač.

Döme: Spravili sme obrovské chyby

"Ťažko sa hodnotí takýto zápas, pretože obe mužstva nehrali v kompletnom zložení. Mali sme veľa mladých hráčov, takže duel asi splnil účel. Myslím si však, že sme nehrali až tak dobre.

Spravili sme dve obrovské chyby v defenzíve a to rozhodlo. Predtým sme tam mali šance a nedali gól ani do prázdnej bránky. Bohužiaľ, stáva sa aj to. Mali sme mladý tím a chalani naberali skúsenosti.

Na druhej strane, Třinec má kvalitné družstvo a potrestal naše chyby," povedal po súboji kouč Slovana Róbert Döme vo videu na oficiálnom webe súťaže.

Varaďa: Som spokojný

Hráči Třinca síce nebodovali v súbojoch proti ďalším dvom účastníkom skupiny, no v dueloch so Slovanom získal šesť bodov a skončil tretí.

"Som spokojný s výsledkom. Myslím si, že sme hrali celkom dobre. Dali sme aj nejaké šťastné góly. Keď to zhraniem, mali sme tu mladší tím, ktorý odviedol dobrú prácu a myslím si, že sme si zaslúžili víťazstvo," povedal po stretnutí na bratislavskom ľade kouč hostí Václav Varaďa.

V minulosti v hokejovej Lige majstrov zastupovali Slovensko tri tímy - Košice, Nitra a Banská Bystrica. Košičania zo skupiny postúpili dvakrát, tím spod Zobora raz. Uvedenému triu sa však ani raz nestalo, aby zo šiestich duelov v skupine nezískalo ani bod.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Třinec získaval body iba so Slovanom. Döme: Spravili sme obrovské chyby