Rivalita pôjde bokom. Košičania finančne pomôžu hráčovi Slovana

Juraj Valach (Slovan) a brankár Košíc Dominik Riečický.
Juraj Valach (Slovan) a brankár Košíc Dominik Riečický. (Autor: TASR)
TASR|28. nov 2022 o 16:15

Dvojičky Amálka a Jerguško sa narodili predčasne.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice nastúpia v domácej Steel aréne na utorňajšiu dohrávku 2. kola Tipos extraligy proti Slovanu Bratislava v špeciálnych dresoch.

Tie následne pôjdu do dražby, z ktorej výťažok pomôže obrancovi Jurajovi Valachovi a jeho deťom, ktoré potrebujú finančne nákladnú starostlivosť.

Košický klub na oficiálnej stránke informoval, že cieľom akcie je pomôcť Valachovi v náročnej starostlivosti o dvojičky Amálku a Jerguška. Tie sa v roku 2016 predčasne narodili, pričom ich matka prišla prišla o život.

Chlapček sa narodil s vážnou diagnózou, ktorá si vyžaduje časovo aj finančne nákladné procedúry. Svojmu obrancovi sa v roku 2021 rozhodol pomôcť aj Slovan Bratislava, ktorý usporiadal aukciu dresov, ktorej výťažok mu venoval.

Košický a bratislavský klub chceli túto akciu uskutočniť už v úvode sezóny, no pre odloženie ich zápasu 2. kola ju zrealizujú až teraz.

"Rivalita na ľade je pre hokej veľmi dôležitá a so Slovanom, ale aj inými súpermi si nikdy nič nedarujeme a urobíme všetko preto, aby to tak ostalo.

Dôležitý je však rešpekt mimo ľadu, a to nielen medzi hráčmi, ale aj fanúšikmi. Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa zapoja do aukcie, alebo svoj príspevok v akejkoľvek výške poukážu priamo Jurajovi," uviedol HC Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rivalita pôjde bokom. Košičania finančne pomôžu hráčovi Slovana