Slovan sa ešte tešiť nemôže, šancu na zisk pohára majú aj Košice

Fanúšikovia HC Košice.
Fanúšikovia HC Košice. (Autor: TASR)
Sportnet|1. mar 2023 o 19:50

Hetrikom sa zaskvel Denis Paršin.

Tipos extraliga - 26. kolo

Košice - Prešov 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)

Góly: 27. Slovák (Southorn, Paršin), 29. Paršin (t.s.), 30. Lamper (Šedivý, Linet), 33. Paršin (Linet, Lamper), 46. Paršin (Jääskeläinen, Southorn)

Rozhodovali: Snášel, Žák - Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4040 divákov. Zmeny: 31. Bespalov namiesto Rabčana (Prešov)

Košice: Riečický - Breton, Olsson, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl, A. Bartoš - Jääskeläinen, Slovák, Rogoň - Bartánus, Pollock, Fejes - Lamper, Linet, Paršin - Jokeľ, Hovorka, Havrila

Prešov: Rabčan (31. Bespalov) - F. Fekiač, Giles, Nátny, Chlystov, Turan, D. Jendroľ, Lalík, Rajnoha - Gerlach, Girduckis, Nauš - Tkáč, Salituro, Avcin - Žilka, Klíma, K. Jendroľ - Krajč, Šimun, Thomka

KOŠICE. Hokejisti Košíc nevzdávajú súboj o Pohár Dušana Pašeka, ktorý získa najúspešnejší tím základnej časti Tipos extraligy.

Zverenci Dana Cemana si v dohrávke 26. kola poradili v Steel aréne s Prešovom 5:0 a na svojom konte majú 90 bodov, o tri menej než vedúci Slovan.

Do konca základnej časti zostávajú dve kolá a vďaka lepším vzájomným zápasom platí, že Slovan v prípade stopercentných Košíc potrebuje ešte tri body.

Košice vyhrali šiesty ligový duel v rade, pričom v nich nestratili ani bod. Paradoxom je, že naposledy prehrali práve s Prešovom, ešte 14. februára 2:5.

Tentokrát východniarsky súboj rozhodli v druhej tretine. V rozpätí 27. a 33. minúty skórovali Marek Slovák, Patrik Lamper a dvakrát ruský útočník Denis Paršin. Za šesť minút a 22 sekúnd sa tak zmenilo skóre z 0:0 na 4:0.

VIDEO: Hodnotenie zápasu v podaní Mareka Slováka

V tretej tretine Paršin v presilovke skompletizoval hetrik. Na konte má 12 gólov, čo je o jeden presný zásah viac než počas predošlej extraligovej sezóny.

Brankár Dominik Riečický dosiahol tretie čisté konto v sezóne a šieste v kariére. Košičania neinkasovali na domácom ľade v treťom zápase za sebou.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan sa ešte tešiť nemôže, šancu na zisk pohára majú aj Košice