Tréner skákal od šťastia ako klokan. Michalovce hrajú v play off už tisíc minút

Michalovská radosť po víťaznom góle.
Michalovská radosť po víťaznom góle. (Autor: Peter Jesenský)
Boris Vanya, Laura Bérešová|9. apr 2023 o 00:20

Michalovce vedú v sérii 3:2 na zápasy.

KOŠICE. "Myslím, že do finále postúpia Košice. Netvrdím, že vyhrajú 4:0 na zápasy, ale bude to 4:1 alebo 4:2. Michalovce už sú aj unavené a to košické klzisko je ako letisko, tam ich domáci uštvú," prognózoval zopár minút pred štartom semifinálovej série dvoch tímov z východu Peter Veselovský.

Bývalý výborný hokejový útočník rozbiehal svoju hokejovú kariéru na vojenčine vo vtedajšom VTJ Michalovce, no najväčšie úspechy dosiahol v drese košických VSŽ. Mýlil sa. A určite nebol sám.

Hokejisti Michaloviec po tom, čo už vyradili v play-off Duklu Trenčín (3:2 v predkole), obhajcu Slovan Bratislava (4:2 vo štvrťfinále), majú na lopate ďalšieho favorita.

Nad Košicami vedú 3:2 na zápasy a v pondelok môžu doma rozhodnúť o najväčšom úspechu v klubovej histórii.

Na štadióne, ktorý nesie meno prvého Slováka v československej hokejovej reprezentácii Ladislava Trojáka sa hral v sobotu najdlhší zápas tohtoročného play-off.

Hostia rozhodli o víťazstve 2:1 až v druhom predĺžení po takmer sto minútach hry. Kľúčová akcia bola dielom legionárov.

VIDEO: Zostrih 5. zápasu semifinále Košice - Michalovce

Ruský útočník Pereskokov si v útočnej tretine pri mantineli obhodil obrancu Deyla, potiahol puk do stredu a vystrelil, brankár Janus puk stlmil, ale prepadol mu za chrbát a Lotyš Patriks Zabusovs ho poslal do bránky. 

"Prežívame veľkú radosť. Vyhrať takýto zápas je pre nás niečo neuveriteľné, ale ešte nie je koniec, uvedomujeme si to," vravel Peter Bjalončík pred michalovskou šatňou, v ktorej spieval Chris de Burgh z reproduktorov pieseň Suzanna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner skákal od šťastia ako klokan. Michalovce hrajú v play off už tisíc minút