Šikovne získal puk a zobral to na seba. Slafkovský strelil vo Fínsku prvý gól

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet|2. dec 2021 o 20:20

Slovenský hokejista pomohol k triumfu Turku nad Kuopiom 4:3.

HELSINKI. Boj o puk pri mantineli šikovne vyhral. Namieril si to medzi kruhy a vystrelil. Komentátor kričal a slovenský hokejista Juraj Slafkovský zdvihol ruky nad hlavu.

Fínsky tím TPS Turku prehrával po 25. minútach v domácom zápase s KalPa Kuopio 1:2. Práve Slovák zavelil k otočke. Jeho gól nasmeroval TPS k štvrtkovému víťazstvu 4:3.

Sedemnásťročný mladík sa presadil vôbec prvýkrát od príchodu do fínskej najvyššej súťaže (SM-liiga). Talentovaný útočník predtým v šestnástich zápasoch nazbieral tri asistencie.

"V Turku hráme pomerne náročný herný systém, ktorý od nás tréneri vyžadujú. Napriek tomu si na to rýchlo zvykám," povedal nedávno Slafkovský v rozhovore pre Sportnet.sk.

Vo štvrtok bol písaný ako hráč tretej formácie. Tá bola napokon v zápase najproduktívnejšia. "Veľa závisí od výsledkov alebo priebežného stavu v danom zápase. Keďže som skôr ofenzívny typ útočníka, tréneri ma posielajú do hry za vyrovnaného stavu, alebo keď prehrávame," doplnil Slafkovský.

Turku si víťazstvom poistilo post lídra súťaže. Pred druhým KooKoom má náskok štyroch bodov a navyše odohral o dva zápasy menej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Fínsko»Šikovne získal puk a zobral to na seba. Slafkovský strelil vo Fínsku prvý gól