Slafkovský odpovedá zväzu: Snažia sa schovať za to, že som mladý, čo je šialené

Juraj Slafkovský pred zápasom Slovensko - USA v skupine B na MS v hokeji 2024.
Juraj Slafkovský pred zápasom Slovensko - USA v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Oh my Hockey|14. okt 2024 o 14:43

Slovenský hokejista chce naďalej reprezentovať Slovensko.

BRATISLAVA. Juraj Slafkovský nedávno vyvolal rozruch svojimi vyjadreniami na adresu Slovenského zväzu ľadového hokeja.

V rozhovore pre The Athletic opísal svoj pohľad na jeho fungovanie. Medzi problémy, ktoré podľa neho v hokeji na Slovensku fungujú, zaradil aj rodinkárstvo a protekciu.

Vedel, že to v jeho rodnej krajine spôsobí reakciu. Ako píše Arpon Basu, ktorý interview s mladíkom zverejnil, išlo o jeho zámer.

Stanovisko k nemu vydal aj zväz a Slafkovský sa vyjadril opäť. Tentoraz okomentoval jeho oficiálnu reakciu.

Zväz sa bránil

Situácia vznikla, keď Košičan pred necelým týždňom pomenoval, čo podľa neho v slovenskom hokeji nie je s kostolným poriadkom.

"Ak chceme byť opäť úspešní, musia sa nejaké veci zmeniť. Mám pocit, že sa ľudia uspokojili, keď sme získali bronzovú olympijskú medailu. Mali sme však šťastie, že tam neboli hráči z NHL. Buďme úprimní, ak by všetci mali najkvalitnejšie tímy, nedosiahli by sme to.

Myslíme si, že robíme veci správne, no nie je to tak. Len to predstierame. A pretláčame tieto klamlivé úspechy dovtedy, kým tomu ľudia neuveria. Samozrejme, olympijská medaila bola tá najkrajšia vec, čo sa mi doteraz stala. Ale hovorme o tom pravdivo," uviedol.

Potom doplnil, že je všetko o známostiach a konexiách. Na protiotázku, či mal známosti aj on, odpovedal, že jeho "protekciou" bolo to, že vedel hrať hokej.

Zväz jeho výroky okomentoval o deň neskôr. V stanovisku spomenul, že práve reprezentácia aj jemu pomohla v kariérnom rozvoji.

"Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča. Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať.

Sme presvedčení, že v našej krajine pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov a odborníkov, na ktorých skutočne stojí slovenský hokej. Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie," písalo sa v reakcii.

Chce reprezentovať naďalej

Slafkovský však ani po tomto nemlčal. Naopak, vyhlásenie SZĽH malo opačný efekt a mladík sa znova vyjadril.

"Snažia sa schovať za to, že som mladý, čo je šialené. Zdá sa, že som nebol dobrý k spoluhráčom na olympiáde. To je zvláštne tvrdenie, keďže niekoľkí mi písali, že so mnou súhlasia. Ďalší ľudia mi ďakovali, že som to povedal," vraví.

VIDEO: Druhý diel podcastu Hokejový BOSS

Zároveň verí, že spor nepovedie k dlhodobému konfliktu.

"Nechcem sa s nimi hádať. Dali mi šancu, keď som mal 16, no mám pocit, že som ju splatil tým, ako som hral. Ale nemyslím si, že to má nejaký súvis s realitou a problémami v slovenskom hokeji," dodal Slafkovský.

Na olympiáde v roku 2026 má byť opäť lídrom reprezentácie. Dostal preto otázku, či sa nebojí, že by ho mohli vynechať z nominácie.

"To je na nich. Poznajú pravdu ako my všetci. Záleží len na tom, či jej budú čeliť alebo sa pred ňou skrývať. Povedal som, čo som povedal, ale stále chcem reprezentovať svoju krajinu, byť súčasťou olympiády a niečo vybojovať," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slafkovský odpovedá zväzu: Snažia sa schovať za to, že som mladý, čo je šialené