Slafkovského čaká pamätný zápas. Nemca zrolujem pri mantineli, podpichuje

Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.
Juraj Slafkovský a Šimon Nemec. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|11. jan 2024 o 10:05

Slafkovský dúfa, že sa čoskoro stretne s Filipom Mešárom v Montreale Canadiens.

NEW JERSEY. Presne o týždeň, v noci zo stredy 17. januára na štvrtok sa po prvýkrát v histórii stretnú v ostrom zápase NHL slovenská jednotka a dvojka draftu.

New Jersey Devils privítajú na domácom ľade Montreal Canadiens. Pôjde o prvý súťažný duel Juraja Slafkovského proti Šimonovi Nemcovi.

"Už sa neviem dočkať, keď im tam nahodím puk do pásma a zrolujem ho pri mantineli pri napádaní," vtipkuje Slafkovský vo svojom blogu na webe NHL.com.

"Hrá veľa, hrá dobre a teraz nedávno dal krásny gól Chicagu. Sme v kontakte, píšeme si," pokračoval o vzťahu s dobrým kamarátom.

Obaja sa už naplno usadili v NHL. Nemec patrí k najvyťažovanejším hráčom "diablov", hoci v lige debutoval len nedávno. Slafkovský je členom prvého útoku Montrealu.

V prvom kole draftu 2022 bol vybratý ešte Filip Mešár, taktiež do Montrealu. Zatiaľ hráva za Kitchener Rangers v juniorskej OHL a nedávno sa zúčastnil na MS do 20 rokov, kde patril k najlepším Slovákom.

Slafkovský turnaj sledoval z Kanady, Canadiens ho nepustili reprezentovať.

"Chlapci začali dobre, ale nedopadlo to tak, ako by sme na Slovensku chceli, aj keď vo štvrťfinále s Fínskom mali šancu na postup. Nedá sa nič robiť.

Páčil sa mi Filip Mešár, ktorého Canadiens draftovali v 1. kole v rovnakom roku ako mňa. Odohral tam dobrý turnaj a vidieť, aký je dobrý hráč a ako sa zase posunul dopredu. Len dúfam, že sa tu čoskoro stretneme," napísal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovského čaká pamätný zápas. Nemca zrolujem pri mantineli, podpichuje