Slafkovský o príchode Laineho: Som nadšený. Bol som jeho veľký fanúšik

Juraj Slafkovský hádže divákom puk po strelení hetriku v zápase Montrealu s Philadelphiou
Juraj Slafkovský hádže divákom puk po strelení hetriku v zápase Montrealu s Philadelphiou (Autor: REUTERS)
Oh my Hockey|22. aug 2024 o 06:47

Slovák sa nevie dočkať sezóny.

MONTREAL. Vedenie Montrealu Canadiens skladá do ďalšej sezóny zaujímavé útočné rady. Posilní ich Patrik Laine.

Fínsky forvard už veľakrát potvrdil, že má potenciál patriť k špičke medzi strelcami NHL. Zranenia či psychické problémy mu však zatiaľ nedovolili udržať sa medzi najlepšími dlhodobo.

Vyhlásil, že sa na Montreal veľmi teší, keďže sa chcel vrátiť do Kanady. A zdá sa, že táto radosť je obojstranná.

K príchodu fínskeho útočníka sa vyjadril aj Juraj Slafkovský. Reakciu slovenského talentu priniesla oficiálna ligová stránka.

"Pred novou sezónou som nadšený a môže za to najmä jeho trejd. Teraz počas leta často premýšľam, ako sa veci vyvinú, kto bude hrať s kým a ako to pôjde, takže už sa neviem dočkať, než sa vrátim a budem hrať.

Dokonca by som si prial, aby sme mohli preskočiť tréningový kemp a rovno začať sezónu, lebo sa už veľmi teším na zápasy, ktoré niečo znamenajú," vyjadril sa.

Košičan sa zúčastnil na NHL Europe Player Media Tour, mediálnej akcii organizovanej NHL v Prahe. Práve tam sa dozvedel o príchode nového spoluhráča.

"Práve, keď som pristál, to na mňa vyskočilo v telefóne a zaradoval som sa. V roku 2016 som bol jeho veľký fanúšik, sledoval som, či bude jednotkou on alebo Matthews," zaspomínal si.

Sledoval aj to, čím si Laine za ostatné roky prešiel. Veľkú časť minulého ročníka vynechal kvôli účasti v asistenčnom programe NHLPA, ktorý je určený pre hokejistov s mentálnymi problémami a závislosťami.

"Som si istý, že chce prísť a vzkriesiť svoju kariéru a mám pocit, že Montreal je dobrým miestom na to, aby sa mu to podarilo," doplnil Slafkovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský o príchode Laineho: Som nadšený. Bol som jeho veľký fanúšik