Slafkovský pridal tretí gól v sezóne, vo Fínsku skóroval aj Okuliar

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
TASR|15. mar 2022 o 20:30

Obaja Slováci sa tešili z víťazstva.

HELSINKI. Slovenskí hokejoví útočníci Juraj Slafkovský a Oliver Okuliar zaznamenali gól v utorkových zápasoch fínskej najvyššej súťaže.

Slafkovský prispel k víťazstvu TPS Turku na ľade Kuopia 5:2, keď v 55. minúte uzavrel skóre. Bol to jeho tretí presný zásah v ligovom ročníku. Okrem toho má rodák z Košíc na svojom konte aj päť asistencií.

TPS Turku je v tabuľke na šiestom mieste s mankom 12 bodov na vedúcu Tapparu Tampere. Podstatnejšie je však to, že sa mu aj vďaka Slafkovskému gólu podarilo zvýšiť náskok pred siedmym Kärpätom na päť bodov.

Okuliar pomohol tímu SaiPa Lappeenranta k triumfu 4:1 nad Sportom Vaasa. Hráč prvého útoku otvoril skóre v ôsmej minúte, keď po akcii svojho spoluhráča poľahky trafil odkrytú časť súperovej bránky.

Oliver Okuliar v tejto sezóne doposiaľ nazbieral 18 bodov, keď osemkrát rozvinil sieť a v desiatich prípadoch sa na góle podieľal asistenciou.

Jeho tímu však sezóna nevyšla podľa predstáv. V tabuľke figuruje na predposlednom mieste a už dlhšie stratil šancu na postup do vyraďovacej fázy.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Fínsko»Slafkovský pridal tretí gól v sezóne, vo Fínsku skóroval aj Okuliar