Slafkovský chce robiť veci ako McDavid: Potrebujem zistiť, ako strieľať góly

Juraj Slafkovský v zápase Montreal Canadiens - Edmonton Oilers
Juraj Slafkovský v zápase Montreal Canadiens - Edmonton Oilers (Autor: Sebastien Gervais)
Oh my Hockey|15. jan 2024 o 16:40

Po McDavidovi bude jeho ďalšou výzvou MacKinnon.

MONTREAL. Juraj Slafkovský sa v noci zo soboty na nedeľu predstavil na domácom ľade Montrealu proti Edmontonu Oilers.

Nastúpil proti Connorovi McDavidovi, hokejovej ikone a podľa mnohých najlepšiemu hokejistovi na svete. Verí, že ho zvládol brániť dobre a pre novinárov po zápase dodal, že by sa od velikána rád čosi naučil.

"Keď sledujem, čo takíto hráči robia a ako hrajú, snažím sa niečo si z toho vziať. Isteže, McDavid robí veci ako nikto iný, ale isté veci z jeho hry sa môžem pokúsiť využívať aj ja," vyjadril sa.

Habs získali proti silnému súperovi cenný bod. V noci z pondelka na utorok ich čaká ďalší kvalitný protivník so superhviezdou na čele - Colorado Avalanche s Nathanom MacKinnonom.

"Bude to rovnaké. Sú to rýchli a dobrí hráči. Čaká nás ťažký zápas, ale keď budeme hrať lepšie ako naposledy, tak určite budeme mať šancu," verí si Slafkovský.

Herne podľa trénerov i expertov napreduje. V 42 dueloch však zaznamenal iba 15 (4+11) bodov, preto priznáva, že ho čaká ešte dlhý proces učenia sa.

"Moja hra sa zlepšuje, ale aj tak musím prísť na to, ako viac tvoriť, ako strieľať viac gólov a robiť presne tieto veci, na ktorých napokon najviac záleží," povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský chce robiť veci ako McDavid: Potrebujem zistiť, ako strieľať góly