Zlé správy o Slafkovskom. Na MS ho pravdepodobne neuvidíme

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|3. mar 2023 o 22:05

Generálny manažér Kent Hughes preferuje iný scenár.

MONTREAL. Juraj Slafkovský aktuálne nehráva v zámorskej NHL. Je na maródke so zranením v dolnej časti tela, pauzuje od 15. januára.

Podľa oficiálnych zdrojov by v prebiehajúcej sezóne už nemal naskočiť do zápasu NHL. Montreal Canadiens nechcú uponáhľať jeho návrat, zvlášť preto, lebo majú len veľmi malú šancu na play off.

Slovenských fanúšikov však zaujíma, či bude môcť reprezentovať na majstrovstvách sveta v hokeji. Tie sa konajú v Rige a Tampere so začiatkom 12. mája.

Nepotešia ich slová generálneho manažéra Habs Kenta Hughesa.

Ten na tlačovej konferencii v podstate vylúčil možnosť, že by sa Košičan zúčastnil na šampionáte. Preferuje, aby vydržal a k súťažnému hokeju sa vrátil až na jeseň.

"Kent Hughes v podstate vylúčil, že keď bude (Slafkovský) zdravý, že by ho poslal na MS. Povedal, že budú mať negatívny postoj k riziku, ktoré súvisí s podobnými rozhodnutiami," uviedol Eric Engels z televízie Sportsnet.

Jednotka posledného draftu má s majstrovstvami sveta bohaté skúsenosti, bola už na dvoch. Vlani sa 18-ročný forvard prezentoval deviatimi bodmi v ôsmich zápasoch, bol najproduktívnejším hráčom tímu.

O pár mesiacov skôr bol dokonca najužitočnejším hráčom a najlepším strelcom olympijského turnaja v Pekingu, v ktorom si Slováci vybojovali bronz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Zlé správy o Slafkovskom. Na MS ho pravdepodobne neuvidíme