Rozhodcovia nepískajú likvidačné fauly. Je to neúnosné, sťažuje sa tréner Mikuláša

Hlavný tréner HK 32 Liptovský Mikuláš Juraj Faith.
Hlavný tréner HK 32 Liptovský Mikuláš Juraj Faith. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|7. okt 2024 o 09:34

Zväz už potrestal prvých rozhodcov.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Tréner HK 32 Liptovský Mikuláš Juraj Faith sa po nedeľňajšej prehre 1:2 s Košicami rozhodol posťažovať sa na výkony rozhodcov.

Podľa 48-ročného bývalého útočníka nezvládajú duely, čo má platiť o skoro každom jednom. Dodal, že to "presahuje všetky medze".

"To, čo sa deje zápas čo zápas od rozhodcov, tak to je neúnosné," povedal po tomto stretnutí.

Nedohral ho jeho zverenec Jakub Žilka, ktorého trafil súper po odpískaní a vykĺbil mu rameno. Kapitán Martin Réway inkasoval úder do hlavy, ktorý takisto zostal nepotrestaný.

Má to zmysel?

Podľa Faitha je takýchto sporných situácií, ktoré rozhodcovia odpustia, už priveľa.

"Doteraz som sa nikdy, opakujem, nikdy nevyjadril k rozhodcom, ale to, čo sa teraz deje pri rozhodcoch, nad tým sa treba vážne zamyslieť.

Potom sa človek pýta, či to má vôbec z pohľadu zdravia zmysel robiť trénera, funkcionára alebo hráča. Či má vôbec význam stáť na striedačke," pokračoval rozhorčený kouč.

V posledných zápasoch Mikuláša nastalo priveľa podobných situácií. Treba však dodať, že niektoré z nich boli v prospech Liptákov.

Potrestaní hráči i rozhodcovia

Práve na tie si posvietil Senát profesionálneho hokeja, ktorý po piatkovom dueli proti Spišskej Novej Vsi potrestal dvoch Faithových zverencov.

Kanadský obranca Cal Foote dostal štvorzápasový dištanc. Išlo o dodatočný trest za faul do oblasti hlavy a krku, ktorý arbitri v danom stretnutí nepotrestali. Pre Footea ide už o druhé suspendovanie v prebiehajúcej sezóne.

Bez zdvihnutej pravice rozhodcov sa obišiel aj nedovolený zákrok Zacha Taylora, po ktorom dokonca Liptáci skórovali. Zadák neodohral nedeľňajší duel s Košicami pre jednozápasovú stopku.

Senát si posvietil aj na pochybenia hlavných rozhodcov, ktorými v tomto dueli boli Marek Žák a Michal Klejna. Pozastavil im činnosť na tri kolá.

VIDEO: Dodatočne potrestané fauly Taylora a Footea

Práve o zvýšenej zodpovednosti rozhodcov hovoril Faith, keď sa na ich výkony sťažoval.

"Robme to všetci naplno a zoberme za to zodpovednosť - od hráčov, cez trénerov až po rozhodcov. Všetci, vrátane ľudí na zväze a tých, ktorí riadia rozhodcov, by sa mali nad tým určite zamyslieť. Aj keď nám to teraz už nevráti zápas, naše vylúčenia a ani zranených hráčov," apeloval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rozhodcovia nepískajú likvidačné fauly. Je to neúnosné, sťažuje sa tréner Mikuláša