Toews v ďalšej sezóne neodohrá ani zápas. Do dôchodku však zatiaľ neodchádza

Jonathan Toews.
Jonathan Toews. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. aug 2023 o 07:37

Aktuálne je neobmedzene voľným hráčom.

CHICAGO. Jonathan Toews nebude pokračovať v klube Chicago Blackhawks. S organizáciou sa rozišiel po dlhých 16 rokoch spolupráce.

Zatiaľ nemá ani nový klub a veľa fanúšikov aj expertov si myslelo, že nastáva koniec jeho kariéry. V nedávnej dobe ho totiž veľmi trápil zdravotný stav.

Na definitívu je podľa neho ešte priskoro. Vo štvrtok sa na sociálnej sieti Instagram vyjadril, že síce v budúcej sezóne nebude hrať, ešte nechce oznamovať úplný odchod.

"Dovoľte mi oznámiť, že zatiaľ neodchádzam definitívne do dôchodku, ale v budúcej sezóne si vezmem od hokeja pauzu. Nemôžem ignorovať moju lásku k hokeju a stále cítim chuť súťažiť na najvyššej úrovni," napísal.

"Posledných niekoľko sezón však bolo veľmi náročných vzhľadom na moje zdravotné problémy. Zameriavam sa na to, aby som si doprial čas a priestor na úplné uzdravenie a mohol si opäť naplno užívať život."

Tridsaťpäťročný Kanaďan je legendou NHL. Ako kapitán doviedol Blackhawks k trom Stanley Cupom a v súťaži odohral 1067 duelov. Jeho výkonnosť však v posledných rokoch degradovala vplyvom veku i zranení či zhoršeného zdravotného stavu po covide.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toews v ďalšej sezóne neodohrá ani zápas. Do dôchodku však zatiaľ neodchádza